10 відомих у світі українців, про яких мало знають на Батьківщині

27 березня 2017
UAPOST.US
Вони не такі відомі в Україні, як брати Клички, Руслана або Океан Ельзи, зате в інших країнах ними пишаються, їх люблять, обговорюють в Інтернеті. І всі вони - родом з України!

В Інтернеті "гуляє" багато добірок знаменитих українців, але часто це вже "заїжджені" імена або історичні персонажі. А в цій статті зосереджена увага на наших сучасниках (ну, плюс-мінус), які досягли успіху у світі, і не забули про те, що вони - українці.

1. Ольга Лящук - найсильніша жінка планети і рекордсменка з розчавлювання фруктів ногами

Титул найсильнішої у світі Ольга завоювала в 2014 році на чемпіонаті світу у Фінляндії, заодно встановивши світовий рекорд у забігу з 82-х кілограмовим вантажем в руках, на 80 метрів перевищивши попередній рекорд. Вона легко піднімає 200 кілограмів! До речі, вона розчавила стегнами 3 кавуна за 14 секунд. Що з задоволенням показала в ефірі британського ранкового шоу This Morning.
 

2. Постановка Freckled Sky шокувала суддів America's Got Talent

Багатонаціональна команда - американо-російський дует Jalen Preston і Ольга Соколова та їхній продюсер родом з України Вал (Володимир) Сіганевич - порвала сцену America's Got Talent. Їхня постановка Freckled Sky відразу забезпечила парі квиток на прямі ефіри.

Відео набрало вже понад 13 мільйонів переглядів!
 

3. Український гопак вразив Australia's Got Talent

4. Light Ballance на Britain's Got Talent

Українці з Light Balance після участі в "Україна має талант" вирушили підкорювати Британію. І підкорили!
 

5. Алессандра Алорес - знаменита німецька модель

Олександра Водянникова (це справжнє ім'я Алессандри) переїхала до Німеччини разом з батьками ще дитиною. Причина - бізнес батька і безпека - в дитинстві Сашу вже намагалися викрасти. У Німеччині дівчина зробила відмінну модельну кар'єру - стала переможницею конкурсів Міс-Баварія, Міс-Німеччина, ТОП-модель світу, представляла Німеччину на конкурсі Міс-Всесвіт.
 
fashionmodeldirectory.com

6. Тайхо Кокі - японський сумоїст-рекордсмен з українським корінням

Тайхо народився на Сахаліні й довгий час вважав себе наполовину росіянином, але вже після розпаду Союзу стало відомо, що його батько, Маркіян Боришка, родом з Полтавської губернії (зараз це Харківська область). Мати - японка. Друга світова розлучила його з батьком, якого репресував японський уряд, і про своє походження майбутній сумоїст знав мало.

Тайхо виграв Імператорський кубок 32 рази, і цей рекорд вдалося побити тільки у 2015 році.

У 2002 році приїжджав в Україну, з тих пір в Харкові щорічно проходить турнір з сумо його імені.
 
romaninukraine.com

7. Мілен Демонжо - українка, яка грала в "Фантомаса"

Батьки Мілен після революції в Росії емігрували до Франції, де дівчинка в 15 років і почала свою кар'єру - моделлю в ательє П'єра Кардена. Потім знімалася в кіно - грала разом з Жаном Маре, Мариною Владі, Аленом Делоном, Івом Монтаном, Луї де Фюнесом ... Вийшла заміж за французького режисера Марка Сіменона - сина письменника Жоржа Сіменона.

Українці найкраще знають Мілен по її ролі у фільмах про Фантомаса, де вона грала журналістку Елен, і за роллю Леді Вінтер в "Трьох Мушкетерах".

Також Мілен Демонжо є почесним президентом Міжнародного фестивалю короткометражного кіно "Харківський бузок", названого так на честь книги, яку вона присвятила матері-харків'янці.
 
uapost.us

8. Рамон Гнатишин - представник Британської Корони в Канаді

Рамон Гнатишин - син канадського юриста і сенатора Івана Гнатишина. Іван Миколайович народився ще в Україні, але коли йому було 2 місяці, сім'я переїхала до Канади.
 
CHV.TV
 
Сам Рамон пішов батьківським прикладом і став юристом, а в 1974 році його обрали до Палати громад канадського парламенту. Був міністром енергетики і міністром юстиції, а а в 1990 році за рекомендацією прем'єр-міністра Канади зайняв посаду генерал-губернатора, тобто представника Британського монарха в Канаді.

У його честь Канада випустила поштову марку.
 
uapost.us

9. Терренс Савчук - україно-канадська легенда НХЛ

Терренс був одним з найкращих голкіперів за всю історію Національної хокейної ліги. Ставав найкращим воротарем НХЛ в 1952, 1953, 1955, 1965 роках.

Через вроджену хворобу спини практично не міг вирівнятися в повний зріст, а через перелом його права рука була коротша за ліву. До самої смерті його мучив артрит, а через потрапляння шайби в око істотно погіршився зір. Але він вистояв, зумів пережити всі напасті й стати одним з найвідоміших і шанованих гравців у хокей у світі - до цього Террі й прагнув з дитинства.
 
uapost.us

10. Едвард Стельмах - прем'єр канадської провінції Альберта

Велика українська діаспора в Канаді дала новій батьківщині багато видатних особистостей, в тому числі й державних діячів. Ед Стельмах обіймав посади депутата парламенту Альберти, а потім перейшов на роботу в провінційний уряд: був міністром сільського господарства, інфраструктури, транспорту, міжнародних та міжурядових справ. У 2008 році Прогресивно-консервативна партії Альберти, яку він очолював, виграла вибори з вражаючим результатом - отримала 72 місця з 83. У 2011 році закінчив політичну діяльність.
 
uapost.us
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше