10 українських винаходів, про які знає весь світ

6 листопада 2015
Korol Volodymyr
Футуристичні, чудернацькі та надзвичайно корисні − українські винаходи вже змінюють світ і додають нашій країні балів у гонці за право називатися наступною Силіконовою долиною. 

Enable Talk


4 українські студенти розробили розумні рукавички, що дозволяють глухонімим спілкуватися з тими, хто не знає мови жестів. Рукавички оснащені сенсорами, що розпізнають мову жестів і перетворюють її у текст. Його можна відобразити на екрані смартфону чи трансформувати в голосове повідомлення. У 2012 розробка отримала перше місце на технологічному конкурсі Microsoft Imagine Cup.

LaMetric


Проект розумного настільного годинника LaMetric викликав гучний резонанс на Kickstarter, зібравши на 300 000 $ більше, ніж просила команда львівських розробників.

Гаджет може відображати повідомлення з соцмереж, імейлів, погоду, курси валют, нагадування з календаря та досягнення у фітнес-програмах тощо.

Крім цього, LaMetric має вбудований таймер, секундомір, музичний програвач, радіо і ,звичайно, суперстильний дизайн.

Luciding

Мабуть, один із найбільш чудернацьких українських пристроїв. Luciding − це девайс, який дозволяє управляти снами. Автор концепту й головний розробник пристрою Микита Ант придумав Luciding під враженням від праць Карлоса Кастанеди і його книги "Мистецтво сновидіння". Вдягнувши пристрій на голову на ніч, людина зможе контролювати свій сон і управляти його сюжетом.
 

Helko


Уявіть собі гаджет, за допомогою якого ви не просто зможете займатися спортом, а й постійно отримувати мотивацію до цього. Прокидаючись зранку, користувачі бачитимуть на екрані свого сматфона нагадування про необхідність виконання вправ. Результатами тренувань можна і треба ділитися у Facebook, Twitter та Instagram, бо інакше гаджет розповість світові про якийсь твій фізкульт-фейл у соціальних мережах самостійно. До речі, стартап Helko є резидентом лабораторії IoT Hub Kiev і скоро, сподіваємося, переверне світ фітнесу.

Ecoisme


Цей винахід покликаний урятувати світ. Ecoisme − система, яка допоможе зробити ваш будинок "економнішим", а отже - більш екологічним. Вона дозволяє в реальному часі відстежувати і зберігати у вигляді зручних графіків найважливіші параметри квартири чи будинку: температуру, інформацію про спожиту електроенергію тощо. Проаналізувавши ці дані, можна значно зменшити кількість спожитих кіловат.

Branto


Branto − це система дистанційного управління "розумним будинком". Пристрій оснащений модулями Wi-Fi, Bluetooth та інфрачервоним портом, що дозволяє підключити його до кондиціонера, розеток, освітлення, аудіосистеми й телевізора. Девайс має вбудовані динаміки і HD-камеру з кутом огляду 360°. Завдяки цьому господар може стежити за своїм будинком зі смартфона та навіть спілкуватися з домочадцями. Також розробники передбачили функцію "домашнього сторожа" − система нічного бачення і вбудовані сенсори миттєво попередять власника про підозрілу активність у приміщенні. Усім цим можна управляти за допомогою Google Glass.

Pet Cube


Мабуть, найбільш мімішний девайс з інтернету речей. Ще й найвідоміший з усіх розумних пристроїв, винайдених українцями. Pet Cube − це домашній робот, що дозволяє спостерігати та гратися з домашніми улюбленцями, поки нікого немає вдома. На конкурсі стартапів Europas проект був визнаний кращою hardware-розробкою 2014 року.

Mobiliuz


Mobiliuz − платформа для розумних автомобілів, що зчитує дані з бортового комп’ютера автомобіля чи іншого підключеного пристрою. Mobiliuz надає докладну інформацію про стан авто, характер водіння й витрати палива.

Ritot


Ф − футуризм. Це перше, що спадає на думку, коли дивишся на розумний годинник Ritot. Ще щось подібне пказували у фільмі "Час" із Джастіном Тімберлейком та Амандою Сайфред. Цей розумний годинник не має дисплея, проте проектує вхідні дані на руку користувача. Окрім часу, Ritot візуалізує повідомлення з соцмереж, вхідні СМС і дзвінки тощо. Девайс уже спричинив справжній скандал на Indiegog і встиг зібрати рекордні 650 000 $.

Safeband


Мрія інтроверта та затятого соціофоба. Пристрій SafeBand − це розумний браслет персональної безпеки. Крім традиційної для подібних гаджетів функції відстеження активності власника та моніторингу сну, браслет виконує і ряд нових завдань. Наприклад, SafeBand може слідкувати за безпекою цінних речей або оцінювати рівень безпеки у місці, де знаходиться власник. 

Фото: офіційні сторінки розробників, соцмережі

Джерело: studway.com.ua

 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше