10 страв з овочів, до яких м'яса навіть і не хочеться

17 червня 2016
Ганна Пампушка
Коли дари з полів і городів так звідусіль і пруть, хочеться харчуватися виключно ними, красенями вітамінними. Пропонуємо вам підбірку рецептів страв з овочів - таких ситних і багатогранних, що навіть затятий м'ясоїд не попросить до них ковбаски!

Баклажани по-марокканськи

www.viajejet.com
 
Інгредієнти: кілька баклажанів, апельсин, кілька зубчиків часнику, кілька ложок меду, півлимона, трохи імбиру, оливкова олія, сіль-перець, спеції (зіра, кумин), зелень.

Приготування. Нарізані апельсини обсмажуємо на грилі. Те ж робимо і з баклажанами, змоченими в олії. Подрібнені імбир з часником змішуємо з медом і лимонним соком, додаємо спеції. Вливаємо півсклянки води, кип'ятимо, в соус кладемо баклажани з апельсинами і тримаємо на вогні, поки вони його не вберуть. Казка! Східна.

Салат з капусти і чорносливу

smachnogo.ua
 
Інгредієнти: 300 г капусти, кілька яблук, морквина, скільки не шкода чорносливу без кісточок, трохи сметани, крапля майонезу, цукор-сіль.

Приготування. Чорнослив заливаємо окропом, через 10 хвилин зливаємо-сушимо-ріжемо. Капусту і моркву дрібненько шаткуємо, яблука ріжемо шматочками, все це перемішуємо і заправляємо салат соусом зі сметани, майонезу і цукру. Солимо і з насолодою хрумаємо!

Овочева запіканка з сиром

www.delfi.lt
 
Інгредієнти: кілька баклажанів, кілька помідорів, морквина, цибулина, болгарський перець, 200 г твердого сиру, трохи олії, соєвий соус, зелень.

Приготування. Нарізані баклажани злегка тушкуємо. Інші овочі просто подрібнюємо (цибулю - півкільцями, морквину - на крупній тертці і так далі). Тепер викладаємо в змашену олією форму шарами: баклажани - морквина - цибуля - перець - помідори. І злегка поливаємо соєвим соусом. Любителі сиру можуть злегка присипати ним кожен шар. А останній шар засипаємо густо й щедро! І запікаємо під кришкою на середньому вогні хвилин 20. Посипаємо зеленню і насолоджуємось!

Карпаччо з цукіні

agrodolce.it
 
Інгредієнти: півкіло цукіні, лимон, зубчик часнику, оливкова олія, сир (можна готувати з пармезаном, а можна і з фетою), горішки для прикраси, зелень, сіль-перець.

Приготування. Готуємо соус з оливкової олії, подрібненого часнику, соку і цедри лимона - плюс сіль з перцем. Цукіні тоненько нарізаємо, розкладаємо по тарілках, поливаємо соусом, посипаємо пармезаном або кладемо трохи фети, прикрашаємо горішками і зеленню. Даємо страві трохи постояти, а собі час зголодніти і помріяти!

Паштет з грибів і квасолі

www.ecuisine.ro
 
Інгредієнти: 300 г вареної квасолі і 100 мл "бульйону" від неї, стільки ж грибів (скажімо, печериць), цибулина, зубчик часнику, трохи соєвого соусу і оливкової олії, можна трохи дрібно нарізаних солоних огірочків, зелень, сіль, перець, мускатний горіх мелений.

Приготування. Нарізані грибочки обсмажити, потім до них додати нарізану цибулю і потушкувати на сковорідці ще трохи. Туди ж видавити часник, посолити-приправити. З вареної квасолі зробити пюре блендером, додаючи для м'якості водички від її варіння. Тепер туди ж додати гриби (частину можна відкласти і додати потім шматочки) і за бажанням огірочки - і ще блендити. При необхідності ще трохи приправити. Відмінна "намазки" на грінки, солоне печивко і просто смачний хліб: бутери з ковбасою нервово курять у кутку!

Цибулеві кільця в клярі

www.pinterest.com
 
Інгредієнти: кілька цибулин, трохи менше чашки борошна, півчашки пива, яйце, рослинна олія, сіль-перець.

Приготування. Яйце, пиво і борошно збиваємо, солимо і перчимо: це буде наш кляр. Цибулю ріжемо кільцями, занурюємо їх в кляр і в нагріту на сковорідці олію. Обсмажуємо до хрусткої скоринки з двох сторін, викладаємо на паперові рушники, щоби позбутися зайвої олії, а потім виставляємо на тарілку і ще крапельку приправляємо, якщо хочеться "гостріше". Закуска до пива - просто скпер! Хоч з гостренькими соусами, хоч і без.

Деруни з начинкою

archanaskitchen.com
 
Інгредієнти: 4 великих картоплини, кілька яєць, цибулина (а ще краще зелена), кілька зубчиків часнику, 4 ложки борошна, зелень, рослинна олія, сіль-перець. Для начинки можна взяти кабачок, помідори або крабові палички.

Приготування. Картоплю тремо на крупній тертці, злегка віджимаємо. Туди ж - яйця, борошно, сіль з перцем, перемішуємо. Потім в це тісто йдуть злегка зарум'янена цибулька, начинка і зелень. Робимо оладки і обсмажуємо на сковорідці в невеликій кількості олії. Просто смакота!

Ньокі зі шпинатом

mangiarebuono.it
 
Інгредієнти: півкіло картоплі, кілька яєць, 250 г шпинату, трохи кропу, 100 г борошна, 200 г твердого сиру, сіль-спеції.

Приготування. З картоплі готуємо пюре, шпинат рвемо і подрібнюємо. Змішуємо одне з іншим, відправляємо туди ж збиті яйця, кріп і тертий сир. Солимо-перчимо - і потихеньку всипаємо борошно, перемішуючи. З цього тіста ліпимо кульки і варимо в підсоленій воді. Інший варіант: обсмажити - як вам більше д овподоби. Можна полити часниковим соусом, прикрасити базиліком, помідорами черрі і так далі. Але це якщо вистачить терпіння ;)

Брокколі з грибами

cupofcake.kg
 
Інгредієнти: півкіло брокколі та півкіло печериць, кілька ложок соєвого соусу і рослинної олії, кілька ложечок тертого імбиру, кілька лаврових листочків, кунжут, перець-сіль.

Приготування. Миті-чищені грибочки варимо хвилин 5, потім до них в додаємо брокколі, і ще варимо до її напівготовності. Тепер зливаємо воду, вистигшу капусту розбираємо, а гриби ріжемо пластинками - і відправляємо суміш на розігріту сковорідку до олії та спецій. Ще хвилин п'ять тушкуємо, помішуючи, поливаємо соусом, прикрашаємо кунжутом - і вуаля!

Овочі у вершково-соєвому соусі

girlraisedinthesouth.com
 
Інгредієнти: кілька баклажанів, помідорів, болгарських перців, морквина, 50 мл вершків і соєвого соусу, столова ложка сметани, зубчик часнику, запашний перець, сіль.

Приготування. Овочі, крім помідорів, ріжемо кубиками і окремо "прирум'янюємо" на сковорідці. Тепер з'єднуємо їх, помідори закидаємо зверху, і поливаємо вершками і соусом, тушкуємо хвилин п'ять. Тепер додаємо сметану - і ще приблизно стільки ж тушкуємо на маленькому вогні під кришкою. Ура, можна солити-перчити, присмачити подрібненим часником і кайфувати!

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше