7 причин, щоб відвідати Барселону

7 липня 2015
Olesia Khmelovska
Барселона – столиця Каталонії, провінції на сході Іспанії, яка відрізняється своєю культурою, мовою і кухнею. Віддавна між Мадридом і Барселоною панує боротьба за звання міста номер один в Іспанії. Якщо говорити про туристичний та історичний центр країни, то Барселона далеко попереду. Різноманітних пам'яток культурного та історичного характеру в Барселоні стільки, що й двох тижнів не вистачить, щоб мигцем побувати в кожній. 

Щороку це місто відвідує більше семи мільйонів туристів, так що ж змушує таку величезну кількість людей приїжджати сюди знову і знову?
 

Архітектура Гауді 

Архітектор, ім'я якого асоціюється з образом Барселони – Антоніо Гауді – геній арт-нуво та модерну, як називають його екскурсоводи. З погляду звичайного туриста, його проекти - це не просто шедеври мистецтва, які віддалено нагадують пряникові будиночки, це споруди, які не мають нічого спільного з реальним світом: відсутність прямих ліній, ідеально відшліфоване дерево, казкова мозаїка керамічних плиток та дзеркал, перегукування архітектурних ліній з обрисами драконів та інших міфічних істот. Дім Міле та Бальо, а також парк Гуель - це обов'язкові пункти туристичної Барселони, відвідавши які, починаєш відчувати дух міста. 
 

Саграда ді Фамілія 

Це - величний собор, який вже декілька століть будується, але, тим не менше, вже є візитною карткою міста. В архітектурі собору відсутні прямі лінії, він ніби плавно витікає із землі, що дозволяє асоціювати його з творінням рук природи. Чотири різних входи, два з яких ще будуються, облицьовані скульптурами, які показують сцени з життя Христа. Проект собору також належить авторству Гауді, однак це настільки феноменальна споруда, що варта окремого пункту. Ні кілометрові черги, ні постійний режим будівництва не зменшують кількість бажаючих оглянути цю принаду. 
 

Пляжі

Оскільки Барселона - морське і портове місто, то відвідання пляжів є просто необхідним :) В 1992 році столиця Каталонії отримала чудові піщані пляжі, якими радує туристів і сьогодні. Барселонета - це старий рибацький район, який зараз рясніє відмінними морськими ресторанчиками та дешевими готелями тире хостелами для студентів та й всіх, хто хоче жити поблизу пляжів. Особливість району – він виглядає як справжнє курортне містечко: будинки заввишки 2-4 поверхи, вузькі вулички, пронизані мотузками з білизною, тапас-бари на перехрестях, тут навіть більше хвойних дерев та квітучих кущів, словом, атмосфера пляжного курорту дотримана. 

Каталонська кухня 

Поєднання свіжих морепродуктів, паельї, молодого газованого вина кавА, хамону, сангрії, тортільї не залишить вас байдужим. А якщо ви ще й не знаєте значення цих слів, то просто необхідно спробувати їх "на зуб"! Традиційна середземноморська кухня тут отримує свої бонуси за рахунок тапас - різноманітних рибних та м'ясних закусок до напоїв.
 

Бокерія 

Мабуть, найбільш яскрава пляма Барселони: старий ринок, де можна купити все, починаючи від риби, фруктів і до свинячих стегон з цукерками. Також тут працюють кафе і ресторани, де в тебе на очах готують свіжі морепродукти і розливають пресмачну сангрію. А хто не любитель алкоголю, може спробувати один з 36 видів смузі чи натуральних соків.
 

Старий порт 

Завдяки ньому місто носить звання портового центру Іспанії. Зараз це гавань для круїзних суден, шикарних яхт і місце, де можна зробити не одне вдале фото) Поряд знаходиться пам'ятник Колумбу, та починається головна і найбільш галаслива вулиця Барселони - Рамбла.

Гора Монжуїк та площа Іспанії

Тут знаходяться Національний музей Каталонського мистецтва, футуристичні фонтани, музей під відкритим небом "Іспанське село", де зібрано архітектурні пам'ятки та будівлі зі всієї країни, фунікулер через все місто, Олімпійський стадіон, фортеця Монжуїк.. Словом, осередок, щоби прекрасно провести день, оглядаючи визначні пам'ятки  та насолоджуючись видом на Барселону з висоти.

Шукайте, досліджуйте, подорожуйте!


via redwinelipsblog.com
 

Якщо вас зацікавила ця стаття, вам також варто почитати:
Закохана в Стамбул
Красиве поруч: що глянути в Молдові?

5 причин відвідати Індію
Подорож у Гімалаї
Мій travel досвід - Греція

 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше