10 причин подивитись фільм "Поводир"

4 грудня 2014
Lilia Kolesnyk
Якщо ви ще не мали нагоди подивитися фільм "Поводир" - обов'язково знайдіть час підтримати українське кіно. Фільм залишає особливе враження і почуття гордості за те, що такі стрічки знімають в Україні. У більшості наших кінотеатрів фільм показуватимуть ще тиждень.
   
  1. "Поводир" - чи не найвідоміший приклад українського кіно цього року

    Мабуть глухий не чув-не відав про фільм, офіційна прем'єра якого відбулася 12 листопада. Не берусь судити саму промо-кампанію стрічки, але сарафанне радіо в даному випадку спрацювало дуже добре - слава про "Поводир" поширюється що далі, то більше.  
     
  2. Фільм - достойна відповідь тим, хто вважав українське кіно давно померлим

    Протягом минулих років вийшло чимало хороших українських фільмів, і якщо ви не бачили жодного з них - коли, як не зараз заповнювати цю прогалину в обізнаності про сучасний український кінематограф :).


     
  3. "Поводир" - перша екранізація історії про кобзарів

    Чи багато ми знаємо про кобзарів? Про те, як у 30-х роках було сплановано цілеспрямоване їх винищення? Про їхню унікальну спільноту та маленьких дітей-поводирів?
    "Поводир" вперше показує, хто такі кобзарі, якими вони були людьми та чому обрали мандрівну долю.

     
  4. Фільм уже здобув світове визнання

    Іноземці, які дивилися стрічку "Поводир", розповідають: "Тепер ми розуміємо, за що ви стояли на Майдані". Після перегляду фільму у глядачів залишається таке ж відчуття.

     
  5. Зйомки, акторська гра, "картинка"

    Дивлячись "Поводир", не ймеш віри, що його зроблено в Україні. Це фільм, який важко, та чи й варто описувати словами. Його треба бачити. Особливо відзначають гру акторів - сліпого кобзаря та його поводиря - маленького американського українця
    .

     
  6. Джамала у головній ролі

    Інтерес до стрічки був підігрітий новиною про те, що в одній із головних ролей знялася відома українська співачка. Це був дебют Джамали в українському кіно, і, ніде правди діти, дуже вдалий.


     
  7. Фільм номінований на Оскар-2015

    На 87-ій церемонії вручення премії "Оскар" українська стрічка боротиметься за перемогу в номінації "Кращий фільм іноземною мовою". Тримаємо кулаки!


     
  8. Фільм переміг на Одеському міжнародному кінофестивалі

    "Поводир" здобув перемогу у номінаціях "Найкраща акторська робота" та "Спеціальний диплом журі за візуальну реалізацію фільму".
     
  9. "Поводир" - фільм про Україну 30х років, якраз перед Голодомором

    А також про правду, про справедливість та підлість. Про сталінський режим та нескореність окремих українських осередків. Про любов та смерть. Про патріотизм і нашу унікальну культуру.
     
  10. Українське - центральна тема

    Олесь Санін дуже атмосферно передав українське у своїй стрічці. Це вже не просто "вишиванки", це цілий епізод тогочасної української культури, про який ми часто мало знаємо… "Ні корови, ні свині, тільки Сталін на стіні" - рядок з кобзарської пісні у фільмі. Так говорили про людей, які відрікалися від свого, прогинаючись під тиском радянської влади. Втім, як кажуть люди після перегляду фільму, скільки не поклав сталінський режим зусиль для того, щоб викорінити українську культуру, а ми й досі знаємо ті пісні, байки, історію, вони дійшли й до наших днів. Наші предки не дозволили знищити українську самобутність у ті страшні часи, і тепер уже ми повинні берегти своє, українське, для майбутніх поколінь. Саніну це поки успішно вдається.
А ось і трейлер славнозвісного фільму:


Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше