10 найкращих місць для подорожі самотужки

24 липня 2015
Редакція
Декому з нас, хто мріє про подорожі, частенько важко знайти когось, хто підтримає це бажання і вирушить з нами у дорогу. Друзі та члени сім'ї постійно працюють, з усіх сил намагаючись заощадити гроші, і не завжди хочуть їхати туди ж, куди і ви. Рішення, звичайно, дуже просте – подорожувати самотужки. Іноді це страшна перспектива, хоча в той же час, це шанс для самопізнання і пригод. Але куди поїхати?

Пакуйте валізи, ми вам розповімо про найкращі туристичні місцини у світі, куди можна сміливо їхати без компанії.

1. Мельбурн, Австралія


Мельбурн – найпопулярніша туристична точка, і це очевидно: з його прекрасними пляжами та гучним і яскравим міським життям, він стає прекрасним місцем для відпочинку.

Чому це хороший вибір:

  • Австралія загалом вважається однією з найбезпечніших країн для міжнародних поїздок. Саме тому багато мандрівників-"одинаків" їдуть саме сюди.
  • В країні всі розмовляють англійською, тому мовний бар’єр можна подолати з легкістю (звичайно, якщо ви хоча б трішки володієте англійською :) )
  • Мельбурн неймовірно легко повністю обійти, тому що ви можете потрапити пішки або на велосипеді практично будь-куди!

2. Таїланд


Таїланд ідеально підходить для одиночних мандрівок, тому що люди цієї країни в більшості притримуються буддистської філософії, що сприяє гендерній рівності.

Чому це хороший вибір:

  • Таїланд відомий своєю гостинністю і, оскільки, досить популярний серед туристів, цілком імовірно, що ви зустрінете тут якогось мандрівника-однодумця.  
  • Відомий також тим, що дуже дешевий, особливо на півночі. Хороший вибір, якщо ви хочете заощадити кошти.
  • Таїланд може багато що запропонувати вам: від Бангкока з його вечірками до прекрасних пляжів і тропічних джунглів. Подорожувати по Таїланду дуже просто.

3. Бутан


Бутан є однією з найбільш культурних країн світу. Він також є домівкою найвищого в світі не підкореного піку, Gangkhar Puensum. Гора є священною, тому уряд Бутану заборонив альпінізм.

Чому це хороший вибір:

  • Перетнути кордон країни можливо тільки заздалегідь забронювавши тур, згідно якого вас завжди супроводжуватиме персональний гід.  
  • Бутан - місце, куди варто поїхати для абсолютно нових культурних відчуттів. Тут не було ні доріг, ні електрики, ні автомашин, ні телефонів аж до 1960 року. Пластикові пакети в Бутані заборонені з 1999 року, а в 2004 він став першою країною у світі, яка заборонила тютюн.

4. Коста-Ріка


Коста-Ріка - чудове місце, якщо ви шукаєте пригод, з серфінгом, вулканами та іншими розважальними місцинами і заходами. Хоча колись її назвали досить небезпечною для туристів. Коста-Ріка сповнена чудовими, доброзичливими людьми, котрі з радістю вам допоможуть у будь-якій ситуації.

Чому це хороший вибір:

  • Ви ніколи не почуватиметесь самотніми, тому що тут є надзвичайно велика кількість захоплюючих пригод, які ви не захочете пропустити!
  • Коста-Ріка ніколи не була свідком політичних заворушень, класової боротьби чи революцій, які, зазвичай, притаманні іншим країнам Латинської Америки. Більше того, вона не має і не потребує армії, тому що це дуже мирна країна.

5. Гонконг, Китай


Незважаючи на те, що це одне з найбільших міст у світі, Гонконг є прекрасним місцем для відпочинку, оскільки сповнений так званими "Дзен-елементами", такими як красиві сади і уроки тайцзи.

Чому це хороший вибір:

  • Гонконг вважається одним із найбезпечніших міст у світі.
  • Якщо ви не багато подорожуєте, або, можливо, трохи хвилюєтесь про такі речі, як мовний бар'єр, Гонконг є прекрасним місцем для новачків. Він є своєрідним поєднанням Східної та Західної культури одночасно. Через його британську спадщину, велика частина центру Гонконгу говорить англійською.
  • Там є стільки всього цікавого! Все, що ви хотіли б зробити, і все, що ви хотіли б спробувати, можна знайти у Гонконзі.

6. Куско, Перу


Знаменита столиця стародавньої імперії інків. Куско був Меккою для мандрівників сотні років. Місце оповите цією древньою культурою. Куско відомий завдяки своєму корінному населенню, яке часто можна побачити на вулицях в їх традиційному одязі.

Чому це хороший вибір:

  • Куско знаходиться в "двох кроках" від "втраченого" міста інків Мачу-Пікчу.
  • Це домівка деяких найбільш захоплюючих археологічних пам'яток Південної Америки.

7. Аляска


Аляска стає дуже привітною, коли йдеться про мандрівників-"самітників"; майже 20% відвідувачів Аляски подорожують самотужки.

Чому це хороший вибір:

  • Ви зможете побачити чудеса природи, в тому числі льодовикові фіорди, засніжені гори і величні айсберги.
  • Це можливість побачити китів у їх природньому середовищі  - чи потрібно говорити ще щось?!

8. Острови Аран


Аран - це три острова, які знаходяться біля західного узбережжя Ірландії. Якщо ви хочете відчути, що ж таке насправді Ірландія, це ідеальне місце. Тут ви можете відпочити від шуму і проблем повсякденного життя.

Чому це хороший вибір:

  • Це дуже безпечне місце: відокремлені острова з доброзичливими місцевими жителями.
  • Ідеальне місце для велосипедної прогулянки. Адже велосипеди тут - найбільш поширений вид транспорту.
  • Домівка найбільш вражаючої фортеці залізної доби у всій Європі.

9. Малайзія


Одне з найпопулярніших місць відпочинку в Азії. Вона отримала репутацію безпечної, стабільної, консервативної мусульманської країни. Малайзія може стати ідеальним екзотичним місцем для мандрівників-одинаків.

Чому це хороший вибір:

  • Малайзія є одним з найбільш технологічно розвинених районів Азії, тому все, загалом, працює добре і відбувається більш-менш відповідно графіку.
  • Рік наповнений барвистими і хвилюючими подіями, включно з різними фестивалями та заходами.
  • Малайзія – це як дві країни в одній, з дикими джунглями Борнео і хмарочосами Куала-Лумпура, які нагадують космічну еру.

10. Балі, Індонезія


Балі - це духовне місце з йогою, спа, органічними кафе і пляжами. Поєднання дружніх, гостинних людей і чудової візуальної культури зробило острів Балі в Індонезії неперевершеним місцем, яке завжди приваблює багатьох туристів.  

Чому це хороший вибір:

  • Ви, безумовно, не будете єдиним туристом на острові Балі, який подорожує самотужки. Там всі дуже доброзичливі, і ви точно впродовж дня зустрінете кількох досить цікавих особистостей.
  • Оскільки це індуїстський острів, він є ідеальним місцем для спокійного і духовного усамітнення.
  • А священний Monkey Forest (Мавпячий ліс) в Убуд просто фантастичний (звісно, якщо вам подобаються мавпи :) ).

І на останок, кілька порад для тих, хто вирішив таки подорожувати самотужки:

  1. Плануйте все заздалегідь. Принаймні, ви повинні знати, де ночуватимете першої ночі.
  2. Обирайте місце проживання в більш людних місцях, якщо ви хвилюєтесь, що почуватиметесь самотньо.
  3. Не беріть із собою багато речей.
  4. Майте при собі екстрений телефон зі збереженими важливими номерами.
  5. Повідомте своїх знайомих та родичів, куди ви збираєтеся поїхати.
  6. Довіряйте своїм інстинктам.
 
Сподіваємось, ці поради допоможуть вам нарешті наважитись і здійснити мандрівку, про яку ви вже давно мрієте. А коли повернетесь, не забудьте поділитися враженнями з нами ;)

Захоплюючих вам подорожей!

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше