10 книг, які варто прочитати кожній жінці

27 січня 2015
Annie
Жінки люблять різні книги. Є серед них історії романтичні та надихаючі, реалістичні та фантастичні, розповіді про силу краси і силі духу, романи про протистояння умів і потяг сердець. Можна було б сказати, що далеко не всі вони про кохання, але будемо чесні - саме про любов оповідає практично вся світова література. А іноді вчасно прочитана книга може навіть змінити життя.

Еріх Марія Ремарк "Життя в борг"

Це життя, коли втрачати вже нічого. Автогонщик Клерфе везе із туберкульозного санаторію смертельно хвору пацієнтку Ліліан. Знаючи, що їй залишилося жити зовсім небагато, вона мріє провести залишок днів яскраво і незвично... Історія, яка розриває тебе на частини і збирає потім в єдине ціле, але інше, змінене. Історія, яка вчить цінувати життя і не боятися смерті.



Радимо вам також:

10 книг, які читаються за одну ніч
П'ять найпопулярніших українських книжок


 

Джоанн Харріс "Шоколад"

Роман-смаколик, сповнений ароматами шоколаду, тягучої карамелі, свіжих тістечок і таємниці. Вітром карнавалу в глухе містечко Ланскне-су-Тан занесло двох прекрасних незнайомок, маму і дочку. Вони відкривають в місті кондитерську - і життя тутешніх мешканців змінюється назавжди. Прекрасна книга про те, що трохи магії живе в кожній жінці, головне - вміти її правильно застосовувати.

Маргарет Етвуд "Розповідь служниці"

В антиутопії Маргарет Етвуд у всій красі постає дивний новий світ, де жінки не мають права володіти власністю, працювати, любити, читати і писати. Вони не можуть бігати зранку, влаштовувати пікніки та вечірки, їм заборонено вдруге виходити заміж. Їм залишили всього одну роль - служниці. Цей роман точно не залишить вас байдужими.

Ніколас Спаркс "Краще в мені"

Проза Ніколаса Спаркса - легка і світла, тому читати її - справжнє задоволення. У ній все природно, правдоподібно, тому їй так хочеться вірити, і навіть крапля містики не псує загального враження. Тут є все необхідне для приємного вечора: провінційне місто, розлука, інтрига і прекрасна любов, що мріє про безсмертя.

Анна Франк "Притулок. Щоденник у листах"

Анна Франк народилася в 1929 році. Вона померла в концтаборі, коли їй було 15. Щоденник, який вона вела в Амстердамі, ховаючись з родиною від нацистів, став відомим по всьому світу. Такі книги неодмінно варто читати - вони нагадують про страшні сторінки історії та вчать ніколи, за жодних обставин не здаватися.

Джоджо Мойес "До зустрічі з тобою"

Лу - проста дівчина, що веде розмірене, затишне і нудне життя. Уїлл - успішний бізнесмен, енергійний і сповнений сил. Але одного разу все змінюється: він виявляється прикутим до інвалідного візка без найменшого бажання жити, а Лу стає його доглядальницею. Їх зворушлива історія розповідає про те, що труднощі можна перебороти - навіть коли це здається неможливим.

Володимир Набоков "Лоліта"

Книга-скандал, книга-одкровення, що сколихнула читачів по обидва боки океану, "Лоліта" пробуджує суперечливі емоції. Хтось бачить у ній шокуючу історію гріха в майже анатомічних подробицях, а хтось з першої сторінки закохується і "випиває" роман до самого дна, прочитавши його як гімн "коханню з першого погляду, з останнього погляду, з одвічного погляду".

Джон Фаулз "Коханка французького лейтенанта"

Кожен день на березі моря стоїть молода жінка в чорному і дивиться на горизонт. Одного разу її бачить молодий чоловік, який збирається одружитися з іншою, і все йде шкереберть. Одружиться він чи дасть волю почуттям? Вам вирішувати. Фаулз написав два варіанти фіналу, щоби показати, що совість - це індивідуальний вибір.

Еліс Манро "Дороге життя"

Головна особливість оповідань нобелівської лауреатки Еліс Манро в тому, що в будь-якому з них ви випадково можете виявити історію власного життя, такою, яка вона є, з усіма вадами і нюансами. В існування її героїв неможливо не вірити. Найсильніша зброя в арсеналі Манро - вміння співчувати персонажам, і в даному випадку вона демонструє її в повному обсязі.

Елізабет Гілберт "Їсти, молитися, кохати"

Це автобіографічна історія сучасної успішної жінки, яка втратила смак до життя і спромоглася знову віднайти його. Вона нагадує кожній читачці про те, чого їй дійсно хочеться, про що вона мріє - про свободу, про щастя, про вміння отримувати задоволення і жити в злагоді з собою.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

MorisBrother MorisBrother 28 січня 2015
Помітив, що більшість представниць жіного роду надають перевагу книгам про нещастя, біль, депресію або їжу. Інколи навіть комбінують, поїдаючи щось солоденьке після 01.00, за книжкою про нещасну любов.
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше