10 істин, які навчать бути щасливим

5 червня 2018
Ліля Колісник

Часто у кожного з нас може виникати думка "Що ж зробить мене щасливішою (-им) ?". Це питання стосується особистого життя, роботи, улюбленого заняття чи просто може турбувати загалом. Нижче ви знайдете тези, яких треба дотримуватися щодня, аби стати впевненішим у собі та отримати бажане.

Логічно, якщо нас щось турбує, виникає стрес, ми приймаємо хибні рішення тощо. 

Буває, хочемо прокинутися в гарному настрої, але так виходить не завжди. І це нормально, бо ми лише люди:)

Але якщо ти почуваєшся пригніченим, для тебе наступні правила, щоб стати щасливішим.

1. Сфокусуйся на собі

Ми проводимо та-а-ак багато часу ,намагаючись зробити інших щасливими, що забуваємо про себе. Спробуйте хоча б на деякий (для початку) період почати ставити себе на 1 місце; почни робити речі, які подобаються саме вам. Потрібно зрозуміти, що не можна вгодити кожному. Врешті є дуже гарний вислів: "Ти можеш бути доброю людиною і все ще казати "ні"".

2. Переосмисли своє життя

Ти нещасливий (-а) на своїй роботі? Життєве становище не влаштовує тебе? Твої стосунки чи відносини з друзями засмучують тебе? Поглянь гарненько на все, що маєш у житті, і подумай, що б змінив, якби можна було. А потім зроби це!:) Звідси висновок: не робіть нічого з того, що робить вас нещасливими. Навіть якщо це означає потребу віддалитися від дорогих людей і місцин.

3. Подорожуй

Упевнена, ти чув (-ла) від людей, які подорожують, як ті знаходили себе і відкривали для себе все нові цілі. Такий концепт працює. Мандрівки мають багато переваг, зокрема для здоров'я і радості в житті. Перед тобою цілий світ можливостей! То чому ж ти зволікаєш? Вперед його відкривати!

4. Відпусти те, що тебе пригнічує

Якщо ситуація вийшла з-під контролю, нема сенсу отримувати стрес, просто відпусти це. Перестань зациклюватися на негативному, що є в житті, і почни думати про речі, які ощасливлюють. І менше слухай людей, які мають щось проти такої позиції. 

5. Плануй своє майбутнє

Якщо здається, що застряг, пам'ятай, що це не назавжди. Знайди якусь свою ідею, зроби з неї мету, яка переросте у проект. А там - і з'явиться прибуток.

6. Очисти свої думки

Дайте собі трохи часу, щоб відпочили думки й голова. Послухайте музику для релаксу чи просто думайте про щось позитивне.

7. Облиш на деякий час соцмережі

Ми всі у цьому винні, постійно гортаючи Інстаґрам, перевіряючи Фейсбук і Твітер, ставлячи лайки на фотографіях, знаючи, що такого життя в нас нема. Окрім того, фоловимо людей, які, на наш погляд, живуть краще, ніж ми. Це погано впливає на ментальне здоров'я. Насправді славнозвісні блогери показують у соцмережі ідеальне життя і відсутність проблем. Проте і в них є проблеми.

8. Роби кращі вибори

Якщо відчуваєш себе спустошеним, а рука тягнеться до шкідливої їжі, алкоголю, витрачання грошей, тобі треба освіжити помисли і правильно розставити пріорітети.

9. Вправи

Можливо, тобі не сподобається те, що скажу, але давно час поновити чи прочати займатися спортом. Знайди той вид чи ті вправи, які урізноманітнять твоє дозвілля. Як-то кажуть: у здоровому тілі - здоровий дух. Уже після першого місяця занять це стане відчутно.

10. Говори про те, що відчуваєш

Розкажи про те, що турбує. Поділися наболілим. Побачиш, тобі одразу стане краще.

Мабуть, ви знали більшу половину цих правил-істин. Але коли губиш себе, доречним буде нагадування, що ти не сам у цьому великому світі.

Усі зображення - pinterest.com

[adSlot9]

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com