10 фільмів, які винесуть вам мізки

24 червня 2014
Редакція
Ось вони, 10 стрічок, котрі "змінять ваше життя за декілька годин" та дадуть вам широчезний простір для роздумів...

Містер Ніхто (Mr. Nobody)

Ким ви є, коли у переломні моменти вирішуєте йти іншою дорогою? Ми стежимо за лінією життя головного героя Немо, який прокидається одного дня і розуміє, що він остання смертна людина у світі. Цей фільм поєднує в собі теми любові, технології, людської крихкості, і задає вічне питання “Як впливають наші рішення на те, ким ми станемо?”. Ця стрічка просто захоплююча.
 

Я також (Yo, También)

Ця історія кохання не схожа на жодну, яку ви бачили до цих пір. У фільмі “Я також” йдеться про Деніела, молодого хлопчину, який народився з синдромом дауна та попри це зумів закінчити університет, та про Лауру, яка витрачає все своє життя на гулянки та нічні клуби. Цей фільм є незабутнім, не тільки через гумор, який захоплює вас зненацька, але й через чистоту почуттів, яка так рідко зустрічається у реальному житті. Він справді змушує вас замислитися, що десь там, на вищому рівні, всі ми потребуємо кохання, тепла та взаєморозуміння.
 

Вони живуть (They live)

Цей голлівудський фільм, знятий у 1988 року, можна вважати контркультурною класикою. Джон Нед відправляється у Лос Анджелес у пошуках роботи. Він знаходить дивні окуляри, через які можна побачити прихований стан речей у суспільстві. Куди б він не подивився, він бачить підсвідомі повідомлення, які використовуються для управління масами. Не варто дивитися це кіно, якщо ви очікуєте побачити ідеальну акторську гру, але вам безумовно слід переглянути його, якщо ви шукаєте такі ж окуляри.
 

Весна, літо, осінь, зима… І знову весна (Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring)

Це мабуть найкращий фільм, який я коли-небудь бачила. Посеред озера на просторах Кореї живе буддистський учитель. Одного дня він знаходить підкинутого маленького хлопчика у себе під дверима і вирішує виховати його, як свого сина. Ми вирушаємо в подорож різними порами року та циклічними фазами їхнього життя, вивчаючи різні уроки, з якими вони зіштовхуються на шляху. Це дійсно проникливе, змістовне кіно, яке можна переглядати декілька разів. Ви точно не будете розчаровані переглядом цього фільму.
 

Вихователі (The Edukators)

Це надиво цікаве кіно з декількома сильними діалогами та захоплюючою історією про долю покоління хіппі. Ми бачимо тріо молодих людей, які вриваються в будинки багатіїв та залишають дивні повідомлення, накшталт: “Найкращі роки позаду”. Це швидко перетворюється на дещо більш особисте, коли вони викрадають чоловіка, не знаючи, що робити з ним. Однак, під час перегляду цього фільму ми дізнаємося про справжню любов, дружбу та ціну, яку ми маємо платити за свої ідеї.
 

Вона (Her)

Це мабуть найкращий фільм цього століття. Елегантно поєднана суміш наукової фантастики та історії кохання, яка змусить вас поринути в життя письменника Теодора, який купує найновішу операційну систему Саманта. Під час перегляду цього фільму ми знову задаємо собі питаття “Що все таки робить нас людьми?”. Перегляньте його в один з прекрасних прохолодних вечорів з кимось, кого ви любите.
 

Викрадач велосипедів (Ladri di biciclette (The Bicycle Thief))

Це досить рікісне явище, що проста історія може захопити серці всіх глядачів. Мабуть, неможливо створити щось ще настільки хороше, тому що цей фільм - просто швидкоплинні спогади з далекого минулого. Можливо, така поетична любов, зображена у цьому італійському шедеврі потребує повільнішого темпу життя, ніж ми маємо зараз. У будь-якому разі, не дивно, що всі великі італійські актори та режисери асоціюють цей фільм з зародженням італійського кінематографу, який розказує нам про простого чоловіка, його сина і викрадений велосипед.
 

Області темряви (Limitless)

Так ви мабуть вже бачили це кіно. Але у ньому так яскраво відображено наш час. Це майже релігійний рух, який включає в себе книги з самовдосконалення, дизайнерські розумові наркотики та схеми “як стати генієм”, кінцевою метою якого є безмежний порятунок. Ніцше пишався б… Збільшення людських можливості до небувалих висот, використовуючи чудодійні таблетки, стає науковим фактом. А що б зробили ви, якби мали безмежні можливості?
 




Якщо вам сподобалась ця підбірка, не пропустіть також:
10 фільмів, що розширюють свідомість
15 невідомих кіношедеврів 2014 року


 

Соляріс (Solyaris (Solaris))

Це кіно просто винесе вам мізки. Холодне, божевільне, абсурдне, проте справді чаруюче та неймовірне. У фільмі розкрито філософські проблеми пізнання світу, людяності, та, власне, відповідальності за все, що робить людина, як на Землі, так і за її межами. Дехто каже, що це одна з найгірших робіт Тарковського, однак я не можу з цим погодитися.

Перегляньте його вночі, наодинці, коли все за межами вашого дому є темним, тихим та холодним. Обіцяю вам, на ранок ви прокинетесь іншою людиною…
 

Парфумер: історія одного вбивці (Perfume: The Story of a Murderer)

Є щось у цьому фільмі, що може глибоко засмутити, але він настільки заінтриговує та зворушує, що ви просто не можете не додивитися його до кінця. Можливо, це дотик до темного боку кохання, факту, що ми здатні робити все, що завгодно, щоб досягнути ідеалізованої перфекції. В “Парфумері” йдеться про майже містичну історію хлопчика парфумера з неймовірно розвиненим нюхом. Однак, він стає одержимий пошуком оптимального аромату і не шкодує нічого, що стоїть на його шляху.
 


Гарного вам перегляду :) А якщо знаєте ще якусь цікаву вражаючу стрічку, не забувайте ділитись в коментарях!


Матеріал підготовано для Редколегії UA Modna
Автор - Анна Петрик
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше