10 фільмів про сильних духом жінок

6 березня 2017
Nataliya Podgornaya

"Століття Адалін" (2015)


Як би ви почувалися, знаючи, що переживете коханого? Як би ви почувалися, знаючи, що ніколи не постарієте і переживете свою дитину? Забороняти собі зближуватися з людьми і постійно переїжджати з місця на місце, щоб ніхто не дізнався твій секрет - це надзвичайно складно. Але саме ця доля випала героїні. 

"Принцеса Монако" (2014 року)


У центрі сюжету біографічного фільму - історія кохання відомої голлівудської актриси Грейс Келлі та князя Реньє III. Грейс Келлі була не тільки гарна, але талановита і розумна. Відомій акторці довелося відмовитися від блиску голлівудського життя, на користь стриманих манер, аристократичного життя, вишуканих балів і благодійних прийомів. Але казкове життя принцеси виявилося не таким вже й солодким.

"Все ще Еліс" (2014 року)


Еліс Хауленд - відомий професор лінгвістики. У неї троє дорослих дітей і вона щаслива у шлюбі. Але все змінюється, коли одного разу вона розуміє, що забуває імена близьких, слова, справи через швидко прогресуючу хворобу Альцгеймера. "Оскар" за кращу жіночу роль.

"Іоанна - жінка на папському престолі" (2009)


В таємних сховищах Ватикану прихована історія, котру тримала в секреті Католицька церква більше тисячі років. І хоча, офіційно, Ватикан до сих пір не визнав того факту, що два роки на святому престолі перебувала жінка, легенда про це існує й досі.

Рік 814 від Різдва Христового. 28 січня помирає Карл Великий, в той же день народжується Іоанна - неймовірна жінка, яка готова пожертвувати особистим життям заради свого призначення.

Диявол носить "Prada" (2006)


Скромна провінціалка без особливого почуття стилю та смаку влаштовується на роботу асистенткою найвпливовішої і зухвалої жінки в світі моди - Міранди Прістлі, яку зіграла дворазова володарка премії "Оскар" Меріл Стріп. Як утриматися на роботі, налагодити спільну мову з директором-жінкою, не втративши при цьому своєї гідності та знайти своє "Я" - ось питання, з якими доведеться зіткнутися героїні.

"Посмішка Мони Лізи" (2003)


1953 рік. В Америці йде боротьба жінок за свої права, і в цей час Кетрін Енн Уотсон, отримує місце викладача історії мистецтв у жіночому коледжі Уеллеслі. Однак серед керівництва та викладацького складу коледжу переважають патріархальні погляди на роль жінки у цьому світі.

"Лев узимку" (2003)


1183 рік. Під час Різдвяних свят старий король Англії Генріх II має назвати ім'я спадкоємця. На цю подію прибувають дружина короля Елеанор Аквітанська, яка провела десять років у в'язниці за участь у змові проти монарха, коханка короля - пихата принцеса, її брат, король Франції Філіп II Август і троє синів Генріха II: Річард Левине Серце, Джеффрі і Джон. Лише ненависть один до одного і жадоба влади об'єднує їх.

"Малена" (2000)


Малена - красуня-вдова, бажана для усіх чоловіків і предмет заздрості жінок. Дружини розпускають про неї брудні плітки. А чоловіки переслідують її та марять нею.

"Мачуха" (1998)


У житті десятирічної Анни і шестирічного Бена з'явилася Ізабель, коханка їх розведеного батька. Вона робить все можливе, щоби завоювати любов чужих дітей. Але Джекі, їх справжня мати, використовує весь свій авторитет і вплив, щоби цього не допустити. Дивовижна історія про двох сильних жінок, які хочуть бути щасливими і зробити щасливими коханих.

"Солдат Джейн" (1997)


Лейтенант військової розвідки Джордан О'Ніл отримує направлення на участь в елітній програмі сил спеціального призначення. Вона не знає, що вибір на неї впав не випадково. Сенатор від штату Техас Ліліан ДеХевен вирішила використати Джордан у своїй політичній грі. А Джордан, тим часом, з усіх сил намагається довести сильним чоловікам, що жінка - не завжди слабка стать.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше