Мусиш знати: 10 фактів про трави і спеції

6 грудня 2019
Ліля Колісник

Трави та спеції, використовують при виробництві лікарських засобів, у парфумерії та створенні ароматів й ароматизаторів. Вони також споживаються в їжу. Трави, як-от куркума, кориця, корисні для здоров'я, оскільки контролюють рівень цукру в крові, допомагають у профілактиці інсульту.

Утім, більшість людей старшого віку й так про це знають. Тому можуть порадити та розповісти про різні хитрощі з приготування страв, які вимагають додавання такого роду спецій. Проте досі є багато фактів, про які людям невідомо. Знання про трави невичерпні. 

Пропоную прочитати ті відомості про них, які мають знати всі.

1. Перець чилі містить більше вітамінів, ніж фрукти

Звісно, певний вид чилі містить більше деяких вітамінів, ніж фрукти. Наприклад, паприка містить більше вітаміну С, ніж є його в апельсині.

2. Шафран робить смачними десерти та супи

З усіх спецій, доступних у світі, шафран є найдорожчим. Це пояснюється тим, що він доступний в обмежених кількостях і знаходиться в Індії, Ірані та Мексиці.

3. Базилік має унікальний аромат

З точки зору аромату, ця трава має перевагу над двома прекрасними спеціями - чебрецем та оригано. Базилік використовується для приготування смачних страв, як-от макарони, піца та ін.

 4. Куркума походить із сімейства імбирних

 Жовтий колір куркуми, який ви бачите кожен день, походить від конкретного кореневища. Воно відноситься до сімейства імбирних (Zingiberaceae). Куркума є одним з найефективніших антисептиків у світі.

5. Гвоздику можна використовувати для виготовлення сигарет

За словами індонезійців, ви можете робити сигарети за допомогою гвоздики. Тому багато ароматних сигарет походять саме звідти. Гвоздика також використовується африканцями, як смаковий інгредієнт, у гарячих чаях.

Кажуть, за допомогою неї можна лікувати нудоту.

6. Петрушка - чудовий "підсилювач"

Петрушка - рослина, багата вітамінами А і С, дає яскравий колір для вашим стравам. Ця трава чудово підійде для покращення кольору риби, м'яса, супів, рису, картоплі, стейків і соусів.

7. Найбільш пекучий перець чилі росте у Південній Америці

Якщо ви хочете скуштувати найгарячіший чилі, потрібно поїхати до Південної Америки. Найгостріший чилі називають Trinidad Moruga Scorpion Chill. Він може за лічені секунди обпекти рот, тому ним не варто зловживати.

8. Переваги розмарину відомі ще з античних часів

Ще з давніх часів у Греції розмарин використовували у різних рецептах і закусках. Крім рецептів, гілочки розмарину також застосовували для виготовлення ефірних олійок. Їх і в наш час наносять на волосся та шкіру голови. До того ж у вигляді ієроогліфів на стінах зображено, що розмаринові олії сприяють підвищенню інтелектуальних здібностей.
 

9. Кориця лікує болі в суглобах та від артриту

Це чудові прянощі для лікування кількох проблем зі здоров'ям. З корицею ви можете вилікувати артрит і поліпшити пам'ять. Окрім того, можна зробити профілактику від діабету та високого рівня холестерину.
 

10. Насіння фенхелю має відмінні властивості

Знахідкою для дослідників стало насіння фенхелю, яке містить деякі активні масла, які допоможуть при спазмах. А також допомагають запобігти таким проблемам, як-от здуття шлунку та наслідки цього неприємного явища.

[adSlot9]

Зображення - pinterest.com

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше