​Якби міста були чоловіками

12 жовтня 2015
Maria Ivanus

Нью-Йорк, Нью-Йорк!


Він  закохує в себе всіх романтичних натур у віці від 18 дo 30 років. Коли вона вже знає (або так думає), щO їй потрібно від життя і чоловіка, але ще не знає гіркоти розчарування справжньою прозою великого міста.
  
Нью-Йорк володіє неабияким шармом і вміє справити враження.

Він підморгує своїй жертві на вулиці, робить вишукані компліменти і через незнайомців дарує квіти.

З ним  кожна з нас повірить в свою унікальність, красу, талант і удачу. З ним все здається можливим.

Амбіції  вас об'єднують, впевненість у собі - ваша спільна  риса характеру.

Теплими вечорами ви те й робите, що прогулюєтесь Бруклінським мостом і розповідаєте один одному про свої грандіозні, "більші ніж саме життя", плани.  На вас позиркують перехожі й безпорадно  хитають головою. 
  
Нью-Йорк непередбачуваний.  Bід його присутності перехоплює подих.
 
Для нього не існує часу доби чи днів тижня. Він витягне свою кохану з ліжка посеред ночі й поведе їсти піцу в якусь із сумнівних древніх забігайлівок в Квінсі. Ваші піжамні побачення запам'ятаються  назавжди. Як і смак полунично-молочного коктейлю y цілодобово відчиненому ретро дайнері, де мимоволі почуваєшся героїнею фільму з далеких 80-тих.   

Реальність почне підкрадатись у твоє серце приблизно після одного-двох побачень. До того часу ти вже якось встигнеш переконати себе, що тобі просто пощастило зустріти такого красеня. Звідкись у твоїй голові з'явиться ідея, що Нью-Йорк - чоловік, ще й неймовірно багатий ("А що, хіба не всі тут загрібають грошики чарівними грабликами? Це ж Америка! Якщо ти тут достатньо довго, а Нью-Йорк - мен тут, очевидно, прижився, то про що мова?") Ти не знаєш, чому ти так вирішила, але тобі комфортно і приємно засинати з цією думкою, особливо беручи до уваги реалії твоєї власної ситуації з низькооплачуваною роботою і проживанням в хостелі.

Звісно, ти могла б знайти пристойніше і безпечніше місце для життя. Cкажімо,  в непрохідних хащах Лонг-Айленду, але ти чудово розумієш, що Нью-Йорк ніколи не зустрічатиметься з провінціалкою. 

"Ай лав ЕнВайСі!!", - щасливо мурликаєш ти в передчутті чогось прекрасного - він запросив тебе до себе. Додому! Твоя уява вже малює розкішні апартаменти в Сохо або богемну студію в Грінвіч Віледж.

І раптом ти усвідомлюєш, що зовсім не знаєш, чим займається твій коханий. Спасибі Голлівуду, що навіть в цю мить сумніву не підвів і вчасно підкинув декілька цілком правдивих варіантів: біржевий брокер? ("Та ні, вони ж зануди страшні!"). Продюсер телевізійного шоу? ("Було б круто, але навряд чи це можливо в такому молодому віці"). Він розповідав щось про партнерів і важливі зустрічі?? Мала, та він однозначно якийсь інвестор! ("Справді, як можна бути такою тупою?! Як можна було забути - він же при мені називав імена тих маловідомих країн з курортами для багатих і офшорами!")

І хоч насправді Нью-Йорк зустріне тебе в менш гламурному місці, ніж ти очікувала, ти про себе подумаєш, що це не дуже важливо. Ви ж разом, так? 
  
Любов допоможе тобі не помітити багатьох речей у своєму коханому. Його неохайність, а то й відверту байдужість до переповненого смітника на кухні; несвіжy білизнy і сльозоточивий запах з провулку, на який виходить єдине вікно ньюйоркської квартири. 
 
Романтика протримає вас на крилах любові ще декілька місяців, аж поки ти не зізнаєшся, що тебе до смерті дратує те, як він вміло відбиває всі твої запитання про роботу, кар'єру і чим він, власне, зайнятий решту часу, коли ви не разом. Навіщо йому три телефони, які він то вмикає, то вимикає. Таємничі дзвінки, короткі повідомлення і нічні невідкладні справи.

"Люба", - терпляче посміхнеться він, - "3олотце, щоб жити в цьому місті, потрібно встигати більше, аніж інші. Якщо тобі кортить спокою, твоє місце десь, скажімо, в Огайо."

У нього мало друзів, зате достатньо бізнес-партнерів.
 
Ти вже б і переїхала до нього, але таких варіантів ніхто не пропонує. Десь також загубились переконливі аргументи, що у вас все вийде разом, що ви підкорите світ. 

Нью-Йорк все такий же привабливий і йому неможливо відмовити, але ти все частіше задивляєшся  на лінію горизонту. Ще не в бік Нью-Джерсі (тьxу-тьxу-тьxу), але вже більш примирливо в напрямку Лонг-Айленд Сіті, чи що там у нас в переддвір'ї Саутхемптон?
 
А тим часом десь в іншому кінці міста твій Нью-Йорк вже дурманить голову іншій наївній і самовпевненій "Керрі Бредшоу". Для неї він зупиняє таксі, допомагає з валізкою і огортає ілюзією неймовірної удачі, яка з'явилась в образі молодого бізнесмена в модному костюмі, пальто і з трьома телефонами в кишені.

"Полетіли, красуне", - підморгне він їй, - "це місто любить час і нетерпить тих, хто його марнує".

Новий Орлеан


Ну, тут все простіше.

Чоловік - Новий Орлеан це людина-водевіль, вибухова суміш пристрасті, безвідповідальності та всепереможної любові до життя.

В той час, як Містер Нью-Йорк спить (якщо він коли-небуть засинає) і бачить новий геніальний спосіб примножити свої статки без відома податкової і партнерів, добродушний мешканець Французького Кварталу гуляє до останнього гроша в кишені й навіть в напівмертвому стані зможе заткнути за пояс будь-якого мільйонера власними "100 і один спосіб заробити купу грошей" і... 1000 можливостей їх витратити з максимальним задоволенням і шкодою для вашого здоров'я (або репутації). 
 
Містер Новий Орлеан - це мачо найчистішого розливу.

Рідкісний екземпляр, якщо задуматись.

Він чудово танцює, бездоганно володіє своїм тілом і тілом своєї, навіть випадкової, партнерки. Його карибське походження і південний клімат відобразились на звичці носити простий одяг і напіврозстібнуту сорочку. Від нього пахне бурбоном, сигарами і океаном.
 
Новий Орлеан не вміє тримати дистанцію - якщо ви йому подобаєтесь, то не дивуйтесь, якщо опівночі ви вже будете з ним на "ти", обмінюючись неоднозначними поглядами за черговим келихом мартіні. 
  
Новий Орлеан може не бути найкрасивішим чоловіком, з яким вам доводилось мати роман. І, можливо, ви навіть запитуватимете себе, чи хочете ви, щоб вас бачили разом при денному світлі. Але коли він принесе вам в готель найсвіжіших тістечок біньє з Кафе дю Монд, заварить кави з цикорієм, подарує свіжу, ще з росою квітку азелії і поцілує так... зовсім не ніжно а з притиском і вимогливістю досвідченого ловеласа... Що ви робитемете? Мабуть залишитесь в кімнаті готелю на всенький день, а крізь прочинені вікна долинатиме шум спраглого до веселощів натовпу.

Жодна з нас при своєму розумі не дозволить собі навіть на секунду уявити життя з Новим Орлеаном поза межами робочої поїздки, відпустки з подругами або паузи після особливо складних стосунків.

Ні-ні, дорогенькі! Містер Південна Пристрасть не має навіть найменшого бажання і потенціалу до тривалих відносин. Тиждень, один тиждень - це все, що вам може пообіцяти ваш палкий коханець. Постійність його втомлює і спонукає до алкоголізму, a в нього і без вас є всі передумови для цього. 
  
Новий Орлеан тим вам і подобається, що тут все триває лише мить. Іскра, подих, погляд, дотик - цього достатньо для народження красивої, бурхливої любовної історії, яка зникає в невідомому напрямку заплутаних вулиць міста-лабіринту.
 
Якщо тобі, подруго, пощастить потрапити в обійми Нового Орлеану - прийми його правила гри і кружляй! Кружляй в танці, скаженій від свободи, божеволій поміж простирадлами і ніколи нічого не розпитуй. Вір в його казочки, придумай собі свою історію, змінюй маски і костюми.

Не розпаковуй валіз - тут нема місця для тебе тiєї - звідки ти там приїхала. Новий Орлеан тебе бачить наскрізь. Твоє розкішне вільне тіло, спрагле до любові, ритму і магії.
 
Коли все закінчиться - подякуй і відпусти. Не сумуй за цим містом і не обіцяй навідуватись часто. Просто запам'ятай його дотик, хмільний гарячий подих на шкірі та посміхнись таємниці, яку ти повезеш з собою.

Сан Франциско


Містер Сан-Франциско - це такий собі збірний образ абсурдно красивих, активних і майже міфічних істот чоловічого роду, якими густонаселене це дороге мальовниче місто в Каліфорнії.
 
Молоді професіонали (читай: люди з дипломами в одній з трендових професій, які входять в десятку "Форбс") ліберальних і бісексуальних уподобань складають уявний фоторобот Містера Сан-Франциско
 
Як і більшість мегаполісів (і чоловіків), Сан-Франциско зіткане з суперечностей. Bін хоче бути місцем, де все можна і всім щиро раді, при цьому залишаючи за собою право методично розподіляти місто на райони, кожен з яких розрахований на визначену групу суспільства. Bам краще добре підготуватись і вивчити демографію місцевості, коли ви знайдете житло своєї мрії, перед тим, як закортить підписати угоду з агенцією нерухомості. 
 
Містер Сан-Франциско може справити враження розкутого, добродушного і звабливого чоловіка, з яким ви познайомились напередодні в барі, але не здивуйтесь, якщо зранку він критикуватиме ваш смак в музиці, неекологічний засіб для миття посуду і квартиру, обставлену випадково купленими на розпродажі, меблями. 

Також, ніколи (ніколи!!!) не називайте його "фріско". І не зациклюйтесь на його надто метросексуальних друзях. Гей-барів вам не уникнути, як і фестивалів, що проводяться тут доволі часто.

У мене навіть склалось враження, що молода пара, яка поїхала в "спальні" райони з метою "осісти" і завести дітей, більш ймовірно стане причиною добродушних жартів серед своїх друзів, ніж людина, якій набридло приховувати свою сексуальну орієнтацію. Просто тут свої цінності, найважливішою з яких є свобода. Від обов'язків, стереотипів, правил.
 
Сан-Франциско, здається, найбільше любить сам себе. Він самодостатній, неймовірно красивий і популярний. Це такий собі Доріан Грей наших днів, якому приносить задоволення дивитись у власне відображення в океані, але ваша настирлива увага його дратує. Сан-Франциско має дивне почуття гумору і може здатись вам навіть цинічним.

В Сан-Франциско дуже багато вуличних персонажів (а.к.а бездомних). Я навіть не впевенена, чи можна цю вельми чисельну соціальну верству населення називати бездомними - для них саме місто з ідеальними кліматичними умовами і є їхнім домом. Вони просто собі живуть на своїх правах колишніх Дітей Сонця, а зараз - дивакуватих пережитків минулого.

Сан-Франциско колись славився своєю революційно налаштованою молоддю. Університет Берклі має дивовижну історію студентського руху, протестів і страйків. 

Зараз, в мене склалось таке враження, цей уявний чловік-місто намагається кардинально змінити свій імідж на користь трендового "хай тек", просунутого молодого покоління.  І що з цього виходить, я поки не знаю, але бурхливе минуле Сан-Франциско мені подобається  більше.  

Ті з вас, хто не бачить себе в класичному шлюбі, а надає перевагу взаємовигідним умовам проживання в дорогій квартирі, яку жоден з вас не зміг би оплатити, якби ви жили окремо - то прошу дуже. Це місто для прагматичних, цілеспрямованих і успішних молодих людей.

Романтика тут доживає свого віку на одній із лавок, обкладена торбами з нікому не потрібними історіями і покурює (тут легальну), а від того позбавлену всієї привабливості, марихуану, за що часто отримує несхвалні погляди молодих сподвижників здорового способу життя. 

Сіетл


Я, здається, знайшла свого найкращого друга і по духу брата. 
 
Містер Сіетл мене підкорив своєю безпосердністю і багатогранністю. Це місто є найкраще збереженою таємницею Америки. Йому не потрібна реклама - кількість населення тут  щорічно зростає, а туризм не є найважливішим каналом, яким пливуть грошики в казну. 

Сіетл має особливий шарм чоловіка, який знає собі ціну. І хоча місто розташоване в зоні підвищеної сейсмічної активності, нашого героя дуже важко вивести з рівноваги.

Якби Містер Сіетл мав свою штаб квартиру, то знаходилась би вона в одній із багатоповерхівок з видом на озеро Вашингтон. Він любив би розглядати безкінечні каравани торгівельних суден з Азії, грати шахи і колекціонувати стильні дощовики. Сіетл не зтих, хто знайомиться з дівчатами в барі. Він радше шукатиме свою долю серед натхненних фотографів на набережній, самотніх леді на паромі, які заглиблені в читання настільки, що не здатні помітити ефектного джентельмена на палубі. 

Є щось в ньому тривожне, таке, що лоскоче нерви і розігріває уяву. Сіетл може насправді бути таємничим серійним вбивцею. Bи, на жаль, про це не дізнаєтесь, бо місць, щоби майстерно заховати тіло, тут більше, ніж де-інде в Америці. А поліції, як на мене, в Сіетлі немає зовсім. Такі тут всі добропорядні. З парківкою теж проблем немає. Та й автомобілі тут не в моді, чи що.  

Сіетл - це не тільки кава, ґрандж і Майкрософт. Затримайтесь тут на декілька днів і вас загіпнотизує нордична стриманість і краса міста. "Тут можна жити", подумаєте ви. "Тут потрібно жити!", заколише вас марево туману і плавне погойдування човна для двох.

Сіетл не нав'язує нікому своїх амбіцій. Нью-Йоркська поспішність, гонитва за грішми і статусом тут має форму стабільного доходу від реального бізнесу чи торгівлі.

Рибалки пишаються тим, чим вони заробляють на життя, так як і квітарки своїм ремеслом, торгуючи   неймовірно дешевими ($10 за велетенський букет) і оригінальними квітковими композиціями.

Гульвіса-Новий Орлеан  тут би не прижився. Ні, не думайте - Сіетл має безліч місць де можна від душі повеселитись. Але якщо ви надумаєте посеред дня пройтися містом, горлаючи про свої амурні подвиги, то будьте готові відчути себе хворим на проказу. Мені дуже подобається, як Сіетл вміло користується функцією "ігнор" у всіх ситуаціях, які виходять за межі звичного життя.  
 
Ще одна таємниця, яку вам Сіетл розповість не одразу - це його лояльне ставлення до туристів. Здається, місцеві вже давно знають маршрут гостей  і місця, яких слід уникати, щоб не пояснювати в сотий раз, де народився Старбакс, де знайти "Нірвану" і "чому 12". Суєта суєт залишається на велелюдному рибному ринку, "Космічній Голці" і парку атракціонів. 
 
А справжній Сіетл дуже різношерстий і живий. Часто Сіетл мені нагадував Київ (бруківкою, пагорбами, запахом і молодою енергією). Але Бог з ними, з асоціаціями. 

Чоловік Сіетл - це ідеальна суміш інтриги, фінансової забезпеченості, елегантності тa модерну. Він поза трендами  і це чудово.

Він даруватиме вам квіти, пригощатиме свіжими морепродуктами і розповідатиме страшних казок на ніч. Все для того, щоби в темряві ви горнулись до нього і засинали в мрійливому королівстві молочних туманів і шумi невидимих хвиль.

Денвер 

  
Якщо вас дратують хіпстери, то зізнаюсь чесно, що в Чикаго їх набагато більше.
 
З Денвером у мене роман вже 5 років. Бачимось ми 1-2 рази в рік і кожен візит - як ковток еліксиру молодості. Містер Денвер - це, перш за все, любов до природи, активного способу життя і простору. Ви зобов'язані бути у добрій фізичній формі та мати базові знання у сфері здорового харчування, щоб не почуватись тут як Незнайко у Сонячному Місті.

Крім спорту, Денвер вас "підсадить" на пиво місцевого розливу і марихуану у всіх її можливих формах. Денвер мені завжди приємно нагадує студентське життя в Україні. Тут весело, дружня атмосфера, молоді обличчя і далеко від дому. 

"Закрутити" роман з Денвером дуже легко. Як і у більшость молодих чоловіків, рівень тестостерону в нього зашкалює і юному опрганізму хочеться бути в дії. Додайте до цього свіже повітря, краєвиди, походи в гори, альпінізм і мотоцикли... Уххх! Це буде не роман, а справжня пригода. 

Протягом останніх двох років я помічаю ознаки дорослішання в Денвері (чи дорослішаю я?). Випускники коледжів та університетів не бажають покидати улюблене місто і залишаються працювати тут. Появилось безліч нових бізнесів, будівництво процвітає, туристи їдуть, економіка міцнішає. Власне, Колорадо належить до небагатьох штатів, які мало постраждали від фінансової кризи. Може від того наш Денвер має такий здоровий тон шкіри і молодецький запал в очах?

Денвер дещо відрізняється від решти штату Колорадо. Він - як той син з багатодітної сім'ї, який на декілька років поїхав навчатись в універ великого міста. А коли повернувся, то зрозумів, що настав час для апгрейду. Лижні курорти і вся інфрастуктура, пов'язана з горами, може вас ввести в оману і у вас складеться помилкове враження про Денвер-місто. Але варто вам відвідати декілька барів, стильних ресторанів і клубів, як ви зрозумієте, що Містер Денвер - рай для молодих людей з апетитом до красивого і насиченого життя.
  
Що може завадити вашим стосункам з Денвером? Завищені вимоги. Будьте простішими, насолоджуйтесь енергією вашого молодого коханця і не діставайте його запитаннями про окрему квартиру, про "справжню" роботу і знайомство з батьками. Тут 30 років, це нові 20, а 40... ну ви зрозуміли. Якщо у вас не складеться з вашим містом (або містером), то в Денвері у вас буде шанс пережити другу молодість. От де  й знадобиться хороша фізична форма.

Чикаго


По-перше, я одружена з цим містом, тому не очікуйте від мене об'єктивності.

По-друге, десять років нашого спільного життя даються взнаки і я, як це часто буває з одруженими парами, починаю буркотіти більше про недоліки мого міста і недостатньо часто хвалити його численні переваги.
 
Містер Чикаго - це роботяга. Таких трудоголіків, як тут, ви більше ніде не знайдете.

Тут на "понтах" довго не протримаєшся і, рано чи пізно, тебе запросять в розкішний російський ресторан і ти зрозумієш, що до місцевих стандартів ти не дотягуєш. В результаті починаєш шукати другу/третю роботу, отримaєш диплом в галузі, яка тебе раніше абсолютно не цікавила і - вперед до зірок! 

Бути в шлюбі з Містером Чикаго - це мати доступ до круглорічних культурних, спортивних і розважальних заходів, якими багате наше місто.  
  
Одного дня вам доведеться вирішити, до якої секти належати - Cubs чи White Sox. Єдина релігія, яка об'єднує вірних різних "конфесій" - хокей і наша гордість - Chicago Blackhawks.

Звичайно, ящо ви одружені перших 5 років, то вам про це може бути навіть не відомо.

Розумієте, Чикаго вас перевірятиме на лояльність, на здатність протистояти стресам (таким, як вічний трафік на І90) і на терплячість в пошуках того самого кохання.

Перших три роки ви навіть не будете знати, що крім центру (downtown/Magnificent Mile)  і Української Oколиці є ще 77 чудових, колоритних районів міста, кожен з яких має чим завоювати ваше серце. Ви працюватимете, як крейзі, братимете онлайн класи, а вихідні пролітатимуть в "Стерео", "Містіко", "Саунд барі" і тому подібних  місцях з "п'яним угаром" і з густою концентрацією семі-одиноких європейських хлопців.
 
В Чикаго робота визначає все. "Де (або ким) ти працюєш?" буде чи не першим запитанням після знайомства. (Полегшу справу для всіх нетутешніх: у нас більшість дівчат - фотомоделі, а хлопці - трОкісти (овнера). Так, ми любимо такі дикі суміші, здавалось би непоєднуваного.)

Якщо в Нью-Йорку рушієм прогресу є гроші, то в Чикаго це кар'єра і... робота. Ми працюємо так багато для того, щоб наші чиновники могли вчасно потрапляти в халепи за фінансові махінації і зловживання бюджетними грішми. Ми вболіваємо за те, щоб вони попадались на нереально великих сумах (хеллоу, Благоєвич!), бо ми врешті-решт - горде Чикаго і не дозволимо, щоби про нас думали погано. 

Однак, крім роботи, Чикаго ще любить відриватись на повну. Містер Повелитель Вітрів вам завжди має що запропонувати (як на рахунок найкращого ресторану в світі ???? В світі! - "Алінія". Я за десять років у ньому не була і ще десять, мабуть, чекатиму на резервацію. Але, може, вам пощастить більше) 

Ax, Містер Чикаго! Недарма тут народився блюз і не прижився хіп-хоп. 

Чикаго живе у своєму досить передбачливому ритмі. Tут важливо вчасно спіймати хвилю успіху і ще важливіше зіскочити з неї, як тільки  відчуєте "запах смаленого". Здатність швидко адаптовуватись до нових реалій - ось основний закон виживання в нашому місті.
 
Чикаго не обіцяє вам нічого феєричного в стосунках. Він, як заможний джентельмен, який нарешті знайшов панну серця, перевіз до свого маєтку і сказав: "Ось те, що я надбав. Все, що моє - твоє." (Awwwww. ) "За малееенької умови. Все моє майно закладене під позику, яка мені потрібна для мого нового проекту. Тому, кохана, хочу щоб ти знала: пенсійний фонд у нас покищо пустий; податки  знову зростуть; користуватись публічним транспортом рекомендую з підвищеною обережністю. Aле я тебе люблю і разом - ми сила."

Далі - обід десь на 45 поверсі, захiд сонця і новоспечена чикагів'янка обнадійливо запевняє себе, що, врешті -решт, він має рацію. Звідкись же виросло таке розкішне місто? Не з порожніх  же обіцянок?

Пройде 10 років i вона зрозуміє, що Містер Чикаго, може, і не ідеальний чоловік. Він  часто зникає на роботі, захопився гольфом віднедавна... Aле він чесний, поважає сімейні цінності, байдужий до азартних ігор і не втрачає голову через черговий дефіцит-діру у бюджеті штату.
  
Після 10 років вона також зрозуміє, що їх шлюб лише міцнішає, якщо вона час від часу кидається в крайнощі і поринає з головою в авантюри. У Нью-Йорку, Новому Орлеані, Сіетлі чи Денвері.Тільки не в Лас-Вегасі.

Бо те, що трапилось у Вегасі, дійде до Чикаго раніше, ніж її нога ступить на землю в О'Hare Airport.  


* цей хлопець, що на фото? 100% не з Чикаго (в нас типаж не той). Просто зими в нас... тойво... холодні. Якщо ви ще не чули
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Maria Ivanus Maria Ivanus 13 жовтня 2015
Дякую дівчата!
Plastylina Plastylina 13 жовтня 2015
Чудово написано!
Oleksandra Orlova Oleksandra Orlova 12 жовтня 2015
Машо, це геніально! Я просто в захваті від цього матеріалу! :-)
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше