​Тихі дискотеки: танцюйте під свою улюблену музику

18 червня 2015
Korol Volodymyr
Нещодавно на одній з нью-йоркських вулиць, відразу після заходу сонця відбулось щось на зразок тихого флеш-моба або масової гри в шаради: близько 300 осіб шалено танцювали без музики. 

Три ді-джеї організували таку собі дуель за увагу натовпу, але їх музику можна було почути тільки через спеціальні бездротові навушники, які світилися червоним, синім або зеленим кольором, залежно від того, якого ді-джея обрала людина.
 
Це була така собі тиха дискотека, явище, що стало дуже популярним завдяки музичним фестивалям, барам та весіллям. Це дуже хороший спосіб влаштувати шалену вечірку, не побоюючись, що ви порушете законодавчі норми чи комендантську годину - або, у разі університетів, заважатимете комусь навчатися.

Це тусовки для людей, які не хочуть слухати одного ді-джея протягом всього вечора, і, оскільки кожен може регулювати гучність, це тусовки для людей, які не хочуть наступного ранку прокинутись з ангіною чи дзвоном у вухах. 

"Я і раніше ходив у клуби, але музика там занадто гучна", розповідає 38-річний Андре Копедж, який приїхав сюди з сімома друзями з Аллентауну, штат Пенсільванія. "Тут ви відриваєтеся весь час, і якщо вам не подобається пісня, ви просто змінюєте частоту."

30-річний Джошуа Даймонд, який прийшов на тиху дискотеку зі своєю нареченою і ще однією парою, сказав, що мовчазні вечірки набагато кращі, ніж звичайні клуби.
 
До речі, в знак поваги до гостей свята, молодше 13 років, яких, втім, було не так багато, було відредаговано текст пісні "Jump Around" гурту House of Pain - звідти прибрали усі нецензурні слова. "Ми ніколи не робили такого, але отримали дуже багато листів від батьків, коли намагалися зробити цю подію для людей старше 21 року", сказав Кастель Валере-Кутюрьє, організатор цієї оригінальної вечірки.
 
Ті, хто натрапляли на це дійство (а таких було багато, адже не було гучної музики, яка могла би їх привабити), напевно, думали, що це був якийсь культ або масовий еквівалент хлопця, який у спортзалі біжить на біговій доріжці і голосно співає пісню, яку тільки він може почути.

Для тих, хто споглядав це дійство збоку без навушників, все виглядало як акапельний бій гуртів, коли купа людей скаче і танцює, співаючи при цьому пісню "Jump" гурту Kriss Kross або викрикуючи слвоа пісні "This Is How We Do It" Montell Jordan. 

"Це те, чого нам так не вистачало: танцювати із собою", сказала 56-літня Бернадетт Ґей, яка крутила стегнами, поки її білі навушники від iPhone звивисали з кишені. Хм... була б непогана реклама для Itunes.

31-річна Чаніз Баал, директор компанії медіа-технологій, сказала що вона часто ходить сама на тихі дискотеки. "Ти у своєму власному маленькому світі", розповіла вона. "Ти перестаєш думати про те, як ти виглядаєш, і тому не так соромишся теревенити з кимось новим." 
 
Перша велика мовчазна вечірка відбулась в Англії в Гластонбері в 2005 році. І хоча під час фестивалю Bonnaroo в штаті Теннессі організатори доволі швидко наслідували цей приклад, щоби ідея прижилась у Сполучених Штатах, потрібен був час, зокрема, через технології. Спочатку для цього використовували інфрачервоні навушники, які потребують повної відсутності перешкод між навушниками і передавачем. Коли люди починали рухатись, звук часто зникав. Зараз організатори тихих дискотек використовують радіочастотні навушники з малим радіусом дії, з якими вже немає таких проблем. 

Цікаво, що такі вечірки набувають популярності по всьому світу. І схожі заходи вже організовують не тільки для фестивалів чи барів, а й для весілль. Особливо такий тренд став відомим після весілля Марти Стюарт (американської телеведучої, письменниці та бізнесвумен), котра вирішила порадувати своїх гостей такою розвагою. Окрім того, що це весело, це ще й вигідно: гості можуть вибирати між улюбленою музикою нареченого та нареченої. А ще, вам не доведеться стишувати музику після 11, бо це комусь заважає. 

Один з організаторів таких вечірок розповів, що якась (назви не вказано) відома кінокомпанія зацікавилась їхньою ідеєю і хоче зняти таку сцену для свого нового фільму. Оскільки вони обіцяють не глузувати з тихих вечірок, організатори погодились на співпрацю. 

Інша сфера застосування таких навушників - фітнес, йога, навчальні табори чи гуртки. Інструктору вже не доведеться кричати, аби його почули всі. В США вже також поговорюють про тихе комедійне шоу, коли два коміки зустрічаютсья в дуелі. "Якщо ви бачите, що ваш суперник отримав увагу всіх слухачів, вам доведеться докласти чималих зусиль, показуючи щось таке, що зацікавить аудиторію", розповідає один з учасників такого шоу.
 
Ді-джеї погоджуються. Кім Сколаро, також відома як DJ Kharisma, сказала, що робота з тихими дискотеками складніша, ніж будь-яка інша вечірка. "Коли ви єдиний ді-джей, ви можете робити те, що хочете. Але тут потрібно викладатись на повну. Ви отримуєте миттєве розуміння того, які пісні людям подобаються, а які ні." (У деяких музичних фестивалів є тільки один канал, тому що організатори не хочуть суперництва. Але таке буває нечасто.) 

Що ж, ідея доволі оригінальна. Залишилось дочекатись, коли таке чудо техніки дійде до України. Хоча, імовірно, що тренд буде приживатися у нас доволі повільно. У більшості українців все ще залишився бар'єр, який не дозволяє їм робити такі речі, бо "що скажуть інші". Але будемо сподіватися, що це стане для нас ще одним кроком до кращого майбутнього ;)

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше