​РЕЦЕНЗІЯ НА КРАЩИЙ СЕРІАЛ ЛІТА

2 вересня 2015
Редакція
Літо-2015 обіцяло бути спекотним на серіальні прем'єри. Однак на ділі, сподівання серіаломанів не виправдались. "Восьме чуття" "братів" Вачовскі, "Водолій" з Девідом Духовни, "Містер Робот", "Сосни"... Новинки, рейтинг очікування яких зашкалював, не виправдали сподівань.

Врятувати ситуацію взялися хлопці з "Netflix", випустивши в останні дні літа проект "Нарки" ("Narcos") - хроніку кримінального життя колумбійського наркобарона Пабло Ескобара.

 


Серіал розповідає, засновану на реальних подіях, історію виникнення кокаїнових наркокартелів, вплив яких поширився на весь світ, а також про те, як органи правопорядку всіма силами намагалися з ними впоратися, перетворивши свою і без того непросту службу в тривалу і кровопролитну війну.

Центральний конфлікт розвиватиметься навколо відомого наркобарона Пабло Ескобара і Хав'єра Пеньї — агента управління по боротьбі з наркоторгівлею, якого керівництво відправляє в Колумбію, з метою спіймати та знищити Пабло Ескобара.

Варто відзначити роботу режисера Жозе Падільї. Особливо, це стосується підбору персонажів. Актори, що грають головних героїв, візуально схожі на своїх реальних прототипів. І це великий плюс до атмосфери серіалу. Ще один такий плюс — саундтрек. "Tuyo" ("Свій") у виконанні Родріго Амаранте, як на мене ідеально доповнює атмосферу Південної Америки, яка по суті є основним місцем дії серіалу.

 
 

Є такий сценарний трюк, який у професійних колах називають "розповідач" (narrator). Це, як правило, головний персонаж, що протягом фільму коментує за кадром важливі моменти сюжету. Свого часу "розповідач" став "попсовим" трюком — дуже вже часто сценаристи використовували цей елемент у своїх роботах. Виникло навіть своєрідне, "неписане" табу, на використання цього сценарного трюку. Автори "Нарків" вирішили відкинути всі заборони і використали цей елемент у своїй роботі. Це рішення виглядає не те, щоб дуже свіжим, але явно не зайвим. А для сюжету дуже важливо, щоб не було нічого зайвого.

Для мене головна інтрига серіалу, як автори розкриватимуть персонажа Пабло Ескобара, адже у реальному житті він був дуже неоднозначною особистістю. В 30 років Пабло володів 80% кокаїнової індустрії США. Це з одного боку. З іншого — такий собі колумбійський Робін Гуд. Ескобар був знаний як щедрий благодійник: будував дороги, стадіони і безкоштовні будинки для бідних. Суперечливий персонаж + цікавий розвиток сюжету — ідеальна формула успішного серіалу.

Радимо вам також почитати:
Трійка найочікуваніших фільмів осені

20 культових серіалів сучасності
23 найкращих фільми за версією глядачів, а не кінокритиків
 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

sasha sasha 14 вересня 2015
Дякую за рецензії. Читав багато добрих відгуків про цей серіал. Треба подивитись. Хоча б першу серію.
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше