Не той українець, в кого предки українці, а той - в кого діти

21 серпня 2015
Viktoria Vovkanets
Вітаннячка всім читачам uamodna.com, якщо ви тут - то ви модні. 

Почну з наболілого або причини того, що ми, вибачте за слово, "в такій дупі". Країна, що є найбагатшою ресурсами в Європі, має найбідніше населення або, краще сказати, - 80% населення є за межею бідності.

Національної свідомості нема, національного телебачення нема, так як і преси, населення розмовляє мовою окупанта ще й тішиться з цього, типу, "Я украінєц, но разґаваріваю на руском". І решта з цим погоджується зі словами, типу, "Не важливо, якою мовою розмовляє людина - важливо, щоб хороша була". Ні, важливо! Адже мова - серце нації, і лише патріотична країна може бути розвиненою. Адже якщо населення і влада є патріотами, то вони зроблять все для суспільного добробуту, а не лише заради свого!

Я впевнена, що всі проблеми через неправильне виховання. У мене поки нема власних дітей, але я точно знаю, як уникнути помилок, що допускає наша освіта, і як правильно виховати патріота

Далі мова піде про типові помилки у вихованні та навчанні

Помилка 1. Братні народи

В школі нам казали - Україна є "молодшим братом" і ми у всьому повинні підтримувати "старшого брата". Рядянські визволителі об'єднали Україну. І подібний маразм.

По-перше, за етнічним походженням і подібністю мови також "братніми країнами" є: Білорусь, Польша, Словаччина, Чехія, Словенія, Хорватія, Сербія (в них теж наша абетка Кирилиця), Македонія, Чорногорія і ще декілька країн балканів, а також Болгарія (теж Кирилиця). Радянські війська були окупантами, що привласнили чесно зароблену працею худобу та хліб, і Україна не була незалежною і не перемогла фашистів у 1945, а змінила одну окупацію на іншу. 

Порада: Навчайте своїх дітей правильній історії. Нащадки повинні знати велич і працьовитість свого народу. Репресії і знущання над своїми предками не повинні бути забуті. Вибирайте правильні книги, правильні мультики, правильні телепередачі. Ви повинні донести до підростаючого покоління думку, що вони повинні бути гордими за те що українці, адже Україна - це країна величі Київської Русі та мужності козацтва, це інтелігентність шістедесятників і патріотизм Шевченка
 

Помилка 2. Все українське - погане

Все закордонне -  кльове, а українське - лайно. Це те, що нам втовкмачують з телебачення, радіо і преси. Українська музика - це лише Павло Зібров, а круті слухають російську; журнали українською - "відстій" типу "Порадниця", а  про телебачення взагалі мовчу. 
 
Українською розмовляють тільки "селюки", а "ґородскіє разґоварівают на руском". Таким чином навіть та молодь, що вдома розмовляє українською, переходить часто на російську - бо так "удобна всєм". І українцю стає наче соромно за свою мову і походження. І той факт, що жителі провінції, приїжджаючи до столиці, починають розмовляти російською - щоб, не дай Боже, не прийняли за селюка. Дана ситуація мене обурює, але я розумію - стільки років пригнічення національної свідомості залишили свій слід. 
 
Порада: Надскладне завдання в умовах відсутності національного телебачення, преси, музики і театру. Потрібно знайти такі джерела виховання як файна українська музика, цікаві українські книги сучасних авторів, переглядати фільми і мультики принципово тільки українською, купувати українське і бойкотувати все, що принижує гідність українця. Якщо народжений в Україні буде гордий тим, що українець, будемо жити по-іншому. 
 

Помилка 3. В Україні нічого подивитись

Думати, що Європа, Росія чи екзотична країна - це гарно і варте того, щоби туди подорожувати, а в Україні нічого нема і нецікаво. 
 
Порада: Подорожуйте зі своїми дітьми Україною, адже тут і широкий Дніпро, і синє море, і Карпатські гори. Важливо полюбити свою землю, побачити її велич і красу, адже, коли є змога бачити лише житлові масиви міста, важко повірити, що Україна гарна. 
 

Помилка 4. Українська культура не варта уваги

Українська культура нецікава і не варта уваги, тому часто батьки віддають своїх дітей в гуртки іноземного танцю, бойових мистецтв чи іноземної культури.
 
Зрозумійте - я не кажу, що потрібно відмовитись від цікавості до інших культур - ні, зовсім ні. Я хочу сказати, що є багато видів творчості та мистецтва, що походять з України.
 
Порада: Привчіть своїх нащадків до думки, що українські народні танці - це круто, писанкарство і гончарство - це цікаво, козацький гопак і козацьке бойове мистецтво - це мужньо. 
 

Помилка 5. Українське - не модне

 Потрібно носити відомі бренди, бо це модно. А те, що зроблено в Україні, - відстій. Тут згадую слова Скрябіна, якого вже, на жаль, нема з нами:

"На твоїх джінсах американський прапор.
На твоїй майці – канадське кленове листя.
У твоїх очах видно тільки одне питання:
Хто мені скаже – чому я тут народився?"




Порада: Привчати з малечку, що українське - це модне. 
 
На завершення хочу сказати, що попри те, що я змушена працювати за кордоном, я є і назавжди залишусь патріотом України. Адже людину можна вивести з України, але Україну з людини - ніколи. Я пишаюсь, що я українка, адже отримала вроду, розум і доброту від своїх батьків і батьківщини. Україна назавжди в моєму серці. Я є "Made in Ukraine" і, де б мене не кинула доля, мої діти будуть українцями! 

Слава Україні!
 
Читайте також:
Самовиховання як оновлення суспільства. Корекція світоглядів
Патріотичне виховання. Методика не потрібна
Патріотизм: внутрішнє почуття кожного чи новий модний тренд?

 
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше