"Модний феномен" Івано-Франківська

12 квітня 2013
Редакція
Частина 1

Хто б не завітав у славетне містечко Станіславів, як його досі називають старожили, усі помічають, що франківські панянки мають гарний смак у виборі одягу, поєднанні його кольорів та створенні власного особливого стилю.

Звичайно, важко назвати Івано-Франківськ однією з відомих столиць фешн-індустрії, проте, талановитих людей, у тому числі, і дизайнерів одягу, тут не бракує. Тому й не дивно, що у місті започаткували традицію влаштовувати покази моди, як от "Frankivsk Fashion Week Days".

Мета таких показів – познайомитися з молодими талантами, оцінити їхні роботи, а для найбільш вибагливих панянок – пригледіти щось собі цікавеньке та оригінальне ну і, звичайно, оновити гардероб.

Наталія та Олександр Урсуляки

На XVII Конкурсі професійних модельєрів ім. Н.П. Ламанової у Москві у 2010 році вони зайняли 3 місце. А на "Frankivsk Fashion Week Days" 2011 року, за одностайним рішенням журі, вибороли головний приз — грант на відкриття власного магазину одягу в Івано-Франківську.

Походить талановитий дует з Богородчан. Мабуть, хист до моделювання одягу передався їм ще від предків, адже з самого початку Богородчани були знані своїми ремісниками, а саме: талановитими кравцями і ткачами.

Акцент у своїх колекціях вони роблять на етноелементи, дотримуючись бойківського стилю, який відзначається зручністю та простотою. Для одягу бойків характерне поєднання білого фону домотканого полотна з темно-коричневим домотканим сукном. Вишивка додає святковості, оригінальності, зм’якшує строгі геометричні форми.
 

Тарас Дрібнюк - директор салону вишивки та етномоди "Вишивка"

Як не дивно, але за освітою пан Тарас – астроном. Здавалося б, яке відношення може мати астрономія до дизайну одягу. Але, як виявляється, пан Дрібнюк давно захопився основами сакральної геометрії, які відкрили йому розуміння того, що орнаменти на одязі, який носить людина, мають неабиякий вплив на її біоінформаційну оболонку. Адже орнаменти вишивки – це не просто поєднання різних геометричних фігур, - це добре продумані структури, кожна з яких покликана щось робити – захищати від поганих впливів, вносити гармонію у життя, примножувати добробут, позитивно діяти на здоров’я та інше.

На думку Тараса Дрібнюка, молоді подобається модернізоване етно. Також виявляється, що етно - це не тільки модно, але й корисно для здоров’я. Як зазначає п.Тарас: "Головне у цій справі – не робити вишивку-суржик, не змішувати бойківську, покутську і гуцульську вишивки. Народні традиції люблять чистоту".

Цікаво й те, що кожному місяцю року притаманні свої кольори і орнаменти. Отже, кольорову гаму свого етно наряду варто підбирати відповідно до місяця, у якому Ви народилися.
 

"CIX" – знаний бренд одягу, "made in Ivano-Frankivsk", - творіння Ірини Харченко

Всім, хто байдужий до вишивки, одяг з прилавків місцевих магазинів зовсім не тішить око, а душа бажає жіночного, романтичного, елегантного образу, - до пані Ірини.

Вона розпочинала свій шлях з однієї швейної машинки, а зараз є власницею марки “CIX” з магазинами у рідному місті, Києві та представництвами в Італії, Франції та Німеччині. У 1997 році в Івано-Франківську було засноване авторське ательє, в якому пані Ірина навчала майстрів кравецького ремесла, а вже у 2003 році відкрито перший бутік в Івано-Франківську.

Головне – це мрія, а мрії мають можливість здійснюватися, якщо зробити їх метою свого життя. У пані Ірини була мрія змінити івано-франківську жінку. Тепер роботи Ірини Харченко не просто допомагають створювати українським жінкам неповторні образи, але й доводять, що вони - талановиті, сильні та стильні особистості, які вміють досягати своїх цілей та втілювати мрії у життя.


"Модний феномен" Івано-Франкіська. Частина 2

Читайте також: "Модний феномен" Львова

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше