«Гра в життя», ЯКа ВОНа?

2 серпня 2018
Аня Остапчук

Від молодого видавництва «ЛЕГЕНДА». ОЛЕГ РИБАЛКА «ГРА В ЖИТТЯ». 

Стильне оформлення. Одразу естетичне задоволення. Це дебютний роман Олега Рибалки, і скажу вам, що вдалий. Власне, це філософська повість, яка розповідає, вчить та розважає. За обсягом книга не велика, складається з трьох частин: «Долина», «Іскра», «Розмови».

Отож, подорож трьох друзів: чаклун, який зовсім юний, Вони мандрують долиною, але не звичною. Тут відбуваються дивні речі, є правила та поведінка жителів дуже незвична. Тож, читаючи ви все більше занурюєтесь у велику купу запитань. «Долина» це місце, де автор демонструє свої приховані мотиви. Тут і моральна трансформації, і диктатура, і навіть деградація та різного роду спокуси. Ба більше, це ніби в’язниця всередині в’язниці, місце, що стало осередком темряви.

Тішить, що мандрівники гарно все вловлюють та вміло справляються з перешкодами. Текст наповнений великою кількістю діалогів, роздумів та повчань. Звісно, якби було більше драми, можна було б назвати книгу емоційною бомбою. Хоча Олег Рибалка і так вміло крокує до успіху. Оскільки демонструє своє вміння зосереджуючись на важливих думках, та акцентувати увагу на ключових моментах оповіді.

Дві наступні частини «Іскра» та «Розмови» є спрямовані більш на філософію внутрішнього світу самого чарівника. Тут від початку його долі до завершення: навчання, ріст, прагнення його до пізнання навколишнього світу. Тобто, він ставам справжнім мудрим чоловіком. Якраз у другій частині значно чіткіше читач бачить тему самопізнання героя.

Пошук власного «Я» - іноді такий важкий та довгий час.

Дебют - це завжди складно. Як на мене, тут все вдалось. Сподіваюсь з таким же азартом автор братиметься до наступної своєї книги.

Читаючи кожен вбачає щось своє, щось цікаве, і таким чином розуміє її по своєму. Утрачена пам'ять, це також важливий елемент філософського задуму автора. Пікантності додає структура «Гри в життя» - це роман-триптих. Тобто, спочатку читачам демонструють сюжет, що відбувається наприкінці книги, а потім все те, з чого розпочиналась історія. Саме таким чином наповнюється вся середина роману.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com