"ДримбаДаДзига": "НАРОДНІ ПІСНІ – ЦЕ ТЕ, ЩО ЖИВЕ У КОЖНОМУ З НАС"


У своїй назві і своїй творчості цей гурт поєднав дві стихії – етнічного звучання (бо дримба – то традиційний музичний інструмент Карпат) та енергійного танцю - дзиги. Коли їхня вокалістка Ольга Троян босоніж витанцьовувала на сцені "Володимира", мало хто міг встояти і не піти й собі у танок. Помітно, що дівчина щиро кайфує від того, чим займається. І справді, Оля розповіла: хоч у "ДДД" (як інколи називають гурт) співає лише третій рік, віддавна любить його творчість.

А "ДримбаДаДзига" музичну історію має немалу: створена у 2006 році встигла виступити на багатьох українських та міжнародних сценах, у тому числі таких потужних, як "Przystanek Woodstok". А ще – випустити два альбоми – "живий", з виступу на фестивалі "Славське-рок" та студійний "ОГОооо!!!". Чому так небагато? "Бо, по-перше, то непросто – записати якісний студійний альбом, - пояснює один із засновників гурту Олександр Новіченко, - а, по-друге, не впевнений, що це варто робити часто. Так, ми потихеньку записуємо нові пісні, з часом, певно, викладемо реліз в Інтернеті. Може, й диск видамо". Але головне – живі виступи.

Таке поєднання потужного року і народного голосу – невипадкове. Адже, переконані музиканти, саме це дозволяє доносити до людей українську традиційну музику. "Якщо співати просто етніку, то аудиторія не буде настільки широкою, ніж коли поєднати її із роком, - каже Оля. – Зараз, на жаль, мало хто співає наших автентичних пісень, люди їх поступово забувають. А от завдяки такому поєднанню можна повернути їх до життя і досягти максимальної уваги". Щодо власного захоплення народним вокалом каже просто: з таким голосом народилася, тепер тільки продовжує його розвивати і вдосконалювати. "А народні пісні – це те, що, мабуть, диве і сидить у кожному з нас. Просто його треба відкрити".

До слова, Олине захоплення етнікою не вичерпується роботою з "ДДД". Багато років вона тусувалася – чи то пак, працювала на альтруїстичних засадах в Музеї Івана Гончара – українському центрі народної культури. Ті часи згадує з особливою теплотою, адже надбала там багато друзів. І хоч тепер небагато має часу, але, при нагоді, радо туди навідується. А ще Оля сама виготовляє усі ці чудові етно-намиста, в яких можна бачити її на виступах. Аби придбати намиста від "голосу" "ДримбиДаДзиги2, можна просто звернутися в майстерню "Маковія", прикраси звідти - її авторства.

Хоч усі музиканти "ДДД" - різні за віком та мають відмінні музичні уподобання, головне, що їх поєднує – музична творчість, в якій намагаються поєднати усі свої смаки в одне ціле. А молодим гуртам бажають ні під кого не підлаштовуватися, бути оригінальними й креативними – це запорука успіху.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше