​15 речей на Землі, які неможливо пояснити земною логікою

Історія нашої планети сповнена дивовижними загадками, що й не дивно, якщо врахувати її вік. Однак, вчені й досі не можуть знайти відповіді на багато запитань. Мабуть і цілого життя не вистачить, щоб розгадати ці загадки. Але ви можете ненадовго зазирнути у світ божевільних таємниць. Все що у нас є - це розмиті здогадки, однак пошук істини стає тільки цікавішим.

Пропонуємо вам познайомитися з найбільш примітними знахідками, досі не розгаданими наукою.

Птахи моа

wikipedia.org

Моа - птахи, які не вміли літати, мешкали в Новій Зеландії і вимерли близько 1500 року, знищені (за однією з теорій) аборигенами маорі. У ході однієї з експедицій вчені натрапили на величезну частину лапи птаха, яка неймовірно добре збереглася.

Храмовий комплекс Саксайуаман, Перу

galleryhip.com

Цей храмовий комплекс дивує своєю бездоганною кладкою без жодної краплі з'єднувального розчину (між деякими з каменів можна просунути навіть листок паперу) і тим, як ідеально оброблена поверхню кожного блоку.

Ворота Сонця, Болівія

altr.livejournal.com

Ворота Сонця знаходяться в Тіуанако - найдавнішому і найзагадковішому місті. Деякі вчені вважають, що в першому тисячолітті нашої ери воно було центром величезної імперії. До цих пір немає уявлення про те, що означають малюнки на воротах. Можливо, вони мали певну астрологічну та астрономічну цінність.

Гроти Луньюя, Китай

easytourchina.com

Гроти були видовбані в пісковику людьми - це була складна робота, в якій точно повинні були брати участь тисячі китайців, але ніде немає згадки про ці гроти і про те, як вони створювалися.

Обеліск, Єгипет

twitter.com

Обеліск почали вирубувати прямо в скелі, але по ньому пішли тріщини. Його так і залишили незакінченим. Розміри просто приголомшують!

Підводне місто, о. Йонагуни, Японія

debriiss.wordpress.com

Комплекс випадково виявив інструктор з дайвінгу Кіхачіро Аратаке. Це підводне місто руйнує всі наукові теорії. Скеля, в якій він вирубаний, пішла під воду приблизно 10 000 років тому, тобто набагато раніше зведення єгипетських пірамід. За сучасними уявленнями деяких вчених, в ту далеку епоху люди тулилися в печерах і вміли хіба що збирати їстівні коріння та полювати на диких звірів, а не зводити кам'яні міста.

Мохенджо-Даро (Пагорб Мерців), Пакистан

liveinternet.ru

Ось уже багато десятиліть археологів хвилює таємниця загибелі цього міста. У 1922 році індійський археолог Р. Банарджі виявив на одному з островів річки Інд стародавні руїни. Вже тоді виникли питання: як було зруйноване це велике місто, куди поділися його мешканці? На жодне з них розкопки відповіді не дали.

Л'Анс-о-Медоуз, Канада

livejournal.com

Це поселення заснували вікінги приблизно 1000 років тому. А це означає, що вони дісталися до Північної Америки набагато раніше, ніж народився Христофор Колумб.

Тунелі кам'яного віку

staedtepartner-sob.de

Відкриття великої мережі підземних тунелів (що розкинулися по всій Європі від Шотландії до Туреччини) говорить про те, що люди кам'яного віку проводили свої дні не тільки полюючи і збираючи їжу. Але справжнє призначення тунелів і досі залишається загадкою. Одні дослідники вважають, що їх завданням був захист людей від хижаків, інші - що завдяки цій системі люди могли подорожувати, не хвилюючись про погодні явища чи війни.

Гігантські кам'яні кулі Коста-Ріки

ucrazy

Загадкові кам'яні утворення ідеально круглої форми інтригують не тільки своїм виглядом, але і своїм незрозумілим походженням і призначенням. Вперше вони були виявлені у 30-х роках ХХ століття робочими при розчищенні джунглів для бананових плантацій. Місцеві легенди свідчили, що всередині загадкових кам'яних куль повинно бути заховане золото. Але вони були порожні.
 

ucrazy

Невідомо, ким і з якою метою створювалися ці петросфери. Можна припустити, що це були символи небесних світил або позначення меж між землями різних племен.

Багдадська батарейка

kizaz

До відкриття електрики першими вступили в цю гру месопотамців. У 30-х роках ХХ століття під час археологічних розкопок під Багдадом був виявлений загадковий артефакт, який отримав назву "Багдадська батарейка". Він мав такий вигляд: 13-сантиметрова посудина, через шийку якої був проведений залізний прут зі слідами корозії. Всередині посудини знаходився мідний циліндр, а всередині циліндра - залізний стрижень.

Виходячи з будови знахідки вчені припустили, що це стародавня батарейка, яка могла створити електричний струм напругою в 1 вольт.

За однією з версій, подібна батарейка могла використовуватися в процесі гальванізації золота, також відкритим залишається питання, чому технологія виготовлення таких батарейок була загублена і в інших регіонах нічого подібного виявлено не було.

Рукопис Войнича

paranormal-newsnnm

Манускрипт Войнича - найбільш таємнича книга у світі. В неї немає автора, вона написана на незрозумілій мові, також сторінки рясніють незрозумілими символами і дивними ілюстраціями.
 

isi-2025

Нестандартність манускрипту полягає в тому, що він написаний з використанням унікального алфавіту, не схожого на жоден відомий. Ці незрозумілі знаки поставили в глухий кут криптографів ХХ століття і до теперішнього часу залишаються нерозшифрованими.

Золоті фігурки інків

occpaleo

Золоті фігурки, знайдені в Південній Америці, зовні нагадують літальні апарати, і в це складно повірити. Що послужило прообразом для створення цих фігурок - невідомо.

У 1996 році німецькі авіамоделісти Алгунд Енбом і Петер Белтинг на практиці довели, що гіпотеза про моделі літальних апаратів в образі фігурок загадкових тварин має право на життя. Вони створили точні, збільшені в 16 разів копії так званого колумбійського золотого літачка. Для запуску в повітря моделі були оснащені моторами і системами радіоуправління.
 

andreysklyarov

Дві моделі не тільки змогли піднятися в повітря, але й прекрасно виконали фігури вищого пілотажу, а також відмінно планували навіть з вимкненими двигунами.

Генетичний диск

chuchotezvous

На неймовірному артефакті - генетичному диску зображені речі та процеси, які сучасна людина може спостерігати тільки під мікроскопом. На диску, найімовірніше, показаний процес зародження і розвитку ембріона. Також одним з дивних малюнків є голова людини незрозумілої форми.

Диск зроблений з міцного каменю, який називається лідіт. При своїй винятковій міцності цей камінь має шарувату структуру, і, незважаючи на наявність даного стародавнього артефакту, виготовити щось подібне йому і практично, і теоретично є неможливим.

Антикітерський механізм

calculator888

Антикітерський механізм є найстарішим і найвідомішим обчислювальним механізмом, першим аналогом комп'ютера через свою складну конструкцію.

Після десятиліть досліджень вчені змогли визначити, що механізм показує положення Сонця, Місяця, пересування планет по небі, пророкує сонячні та місячні затемнення - і навіть ключові події, такі як Олімпійські ігри.

Основні суперечки розгораються навколо того факту, ніби до виявлення антикітерського механізму античним цивілізаціям виготовлення таких складних приладів було недоступним. Вчені стверджують, що цей набір бронзових шестерінок випередив подібні види техніки на тисячу років.

(via)

Якщо вам сподобалась ця стаття, вас також можуть зацікавити:
30 неймовірних природніх чудес світу
17 моторошних місць з усього світу
8 музеїв Києва, які обов'язково варто відвідати
Архітектурні шедеври України
Найкрасивіші та найкольоровіші хатинки з усього світу
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Катинський Орест Катинський Орест 23 березня 2018
Просто, лаконічно, доступно.., для роздумів. Багато чого не знав... Дякую. Merci !!!
Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше