​10 ЕФЕКТИВНИХ ТЕХНІК УХИЛИТИСЯ ВІД ПРЯМОГО ЗАПИТАННЯ

15 липня 2016
Андрій К.

Цими технікам володіють політики, знаменитості і тещі. Ними навчають співробітників спецслужб, ними користуються глави держав. Знайте їх, щоб викривати маніпулятора або використовуйте самі, але тільки з хорошими намірами!


1. Зустрічне питання

Поставте зустрічне подібне питання або з абсолютно іншої сфери діяльності. Нехай вас вважають погано вихованим, але ваш душевний комфорт дорожчий. Політики і зірки так ухиляються від нав'язливих питань репортерів.

2. Питання без відповіді

Можна залишити питання без відповіді, якщо питання не досить коректно поставлене. Робіть вигляд, що не почули або не зрозуміли, про що йде мова. Відбивайте запитання жартом, гумор завжди доречний.

3. Вода

Лийте воду, якщо володієте даром красномовства. Чим більше слів, тим краще. Відповідайте на пряме запитання так, щоб заплутати співрозмовника. «Відзеркалете» питання, подумки поставивши співрозмовника на місце.

4. Уточнюючі питання

Задавайте безліч уточнюючих запитань на одне задане. Робіть це з щирим виразом обличчя, щоб переконати людину в зацікавленості. Це збентежить опонента.

5. Причина питання

Зрозумійте причину, з якої співрозмовник задає це питання. Яка у цього ціль? Вони можуть бути, як благородними, так і капосними. Таким чином ви повністю переведете увагу на свого опонента.

6. Лестощі

Лестіть співрозмовнику, якщо не хочете відповідати на пряме запитання або не знаєте відповіді. Пам'ятайте, що лестощі - це компліменти з корисливим мотивом. Лестощі - це мистецтво, яке відкриває будь-які двері, але володіють таким вмінням не всі ....

7. Похвала

Похвала - утішний, позитивний відгук про будь-кого, що-небудь, що висловлює схвалення когось, чогось. Похваліть співрозмовника за винахідливість і мудрість. Тим часом непомітно переведіть розмову в інше русло.

8. Обговорення

Переводьте питання в дискусію, підключайте оточуючих. Запропонуйте обговорити це питання, переформулювавши його і плавно перевівши розмову з допиту в диспут.

9. Ігнорування

Ігноруйте незручне запитання або дайте відповідь: «Не знаю, я не замислювався над цим». Нахабно заявіть співрозмовнику, що вам це не цікаво і «Може поговоримо про тебе?».

10. Грубість

Обірвіть грубо співрозмовника, дайте йому зрозуміти, що він переходить дозволені межі пристойності. В крайньому разі, можна підвищити тон і почати конфлікт - мета виправдовує засоби.

(via)
Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Світське життя, секс і гарне тіло: 3 книги, які змінять ваше самосприйняття
Автори цих книжок намагаються завдяки своїм вишуканим, стильним і красивим історіям, втіленим у не менш гарні ті цікаві книжки, додати гармонії і тепла у наше трагічне сьогодення.
Читати більше