"Модний феномен" Львова. Частина 2

15 травня 2013
Roksolana Yusypchuk

Ми вже згадували про "модний феномен" Львова – про талановитих дизайнерів, які цього року представили свої шедеври на тижні моди у рідному місті. Але окрім них до Львова люблять завітати модельєри з інших куточків України і навіть з інших країн, щоб похвалитися своїми витворами. Ось, наприклад, в останньому львівському тижні моди взяли участь гості із Польщі (Marta Wachholz, Kamila Gawronska-Kasperska) та чудові українські дизайнери (Burchinsky, Komardina Liudmyla, Віктор Черкаський, v o z i a n o v, OFF SCHEDULE).
 

OFF SCHEDULE 

Спецпроект представив глядачам молодих дизайнерів та їхню творчість. Це були gelena gajsha, Yuliya Karpovych, Galina Rozhak, Iryna Maksymiv, Анна Дідух, Олена Романчук та хедлайнери вечора TWINS design. Дехто з них на Lviv Fashion Week вперше, декого вже знають та впізнають, але тим не менше всі вони юні талановиті дизайнери, які старанно працювали над своїми колекціями і залюбки показали їх усім у другий день тижня моди.

 

Burchinsky

Представлена колекція з легкого шовку та тонкої бавовни, змішуючи легкість та жіночність. Поєднуючи ці тканини, дизайнер нагадує, що незважаючи на все, жінка залишається жінкою – тендітною, ніжною та люблячою. 

 

Komardina Liudmyla

Жива весняна колекція у яскравих відтінках. Дизайнер каже, що її одяг личитиме всім, не зважаючи на тип фігури чи ріст. Легкості та весни колекції додали пухнасті "повітряні" зачіски моделей.

 

Kamila Gawronska-Kasperska

Гостя львівського тижня моди з Польщі, учасниця та переможниця багатьох європейських модних конкурсів, художник по костюмах численних польських та іноземних фільмів. Колекція, представлена у Shuvar Expo, була створена під впливом робіт польського художника Єжи Новосельського, який є вихідцем з України. Саме тому, було вирішено вперше показати її саме у Львові. Моделі Каміли, як і роботи Новосельського дуже суперечливі – вони поєднують у собі еротику та релігію. Кольорова гамма: чорний, білий, червоний.

 

Віктор Черкаський

Колекція, яка за забарвленням повністю відповідає назві - “Cappuccino” – від білого до темно коричневого. Бренд складається з трьох дизайнерів, саме тому можна прослідкувати поєднання різних стилів, дехто навіть помітив, що колекція умовно наче поділена навпіл – класичний та більш молодіжний стиль. Але як зізнався Віктор Черкаський, вони свідомо трохи відійшли від попереднього виключно класичного стилю на прохання своїх клієнток.

 

Marta Wachholz

Ще одна гостя LFW з Польщі. Дизайнер представила колекцію, ідея якої у трансформації листя в спрощену орнаментальну форму, а також поєднання класики з сучасними формами. Саме рослинні елементи надають одягу особливої жіночності та вишуканості. Серед кольорів переважали чорний та малиновий, а сама колекція була дуже масштабною – десятки моделей дефілювали на подіумі, демонструючи її.

 

v o z i a n o v

Остання колекція львівського тижня моди від дизайнера Федора Возіанова, під назвою "BARBARUS" (варвари). Як зазначає сам дизайнер, це одяг для міських авантюристок, які готові до несподіваних поворотів подій та не бояться продемонструвати свого внутрішнього варвара. Направду, ця колекція дуже відрізнялася від інших – не зовсім жіночна, а навпаки одяг швидше схожий на обладунки. Акцент на головні убори – шапки, капюшони з хутром. До речі, це єдина колекція, яку моделі представляли у взутті без підборів.

 

ФОТО: Оля Мацала, Наталя Соліна спеціально для UA Modna

"Модний феномен" Львова

Читайте також: "Модний феномен" Києва

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

ноунейм 19 травня 2013
Лишний раз убеждаюсь в "высоком" профессиональном уровне наших журналистов, пишут шопапало. Марта Вакхольц - Львовский модельер
Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше