Чому іноді корисно побути дурнем

4 вересня 2019
Annie
Дейл Карнеґі (1888 - 1955) — один з найбільш відомих американських психологів початку минулого століття. Де-факто він створив практичні посібники по втіленню в життя американської мрії (поширена у США доктрина, за якою кожному американцеві відкрита можливість досягти успіху — і навіть обратися президентом країни — завдяки таким своїм рисам, як-от: працелюбність, мужність, сексуальність, наполегливість та рішучість — прим. ред.) ось назви трьох найпопулярніших його робіт: «Як перестати турбуватися і почати жити», «Як завойовувати друзів і впливати на людей» і «Як виробити впевненість у собі і впливати на людей, виступаючи публічно».
У наші дні його книги здаються наївними і морально застарілими, але при цьому кожен рік перевидаються мільйонними тиражами по всьому світові. Популярність Карнеґі з роками очевидно не хоче спадати нанівець.

Ми відібрали 11 цитат з його праць, які наштовхують на певні роздуми та змушують переосмислити життєві ситуації:
 

  • Кожна людина хоча б п'ять хвилин в день буває дурнем. Справжня мудрість полягає в тому, щоб не перевищувати цей часовий ліміт.
  • Вантаж майбутнього, доданий до вантажу минулого, який ви звалюєте на себе в сьогоденні, змушує спотикатися на шляху навіть найсильніших.
  • Кожна людина, яку я зустрічаю у своєму житті, в якомусь розумінні перевершує мене. І в цьому сенсі я можу в неї повчитися.
  • Критика марна тому, що вона змушує людину оборонятися і, як правило, — прагнути виправдати себе. Критика небезпечна тому, що вона завдає удар по її гордині, зачіпає почуття власної значущості і викликає в людини образу.
  • Щастя не залежить від зовнішніх умов. Воно залежить від умов внутрішнього порядку. Ви щасливі або нещасні не завдяки тому, що ви маєте, і не в зв'язку з тим, ким є, де ви є або що робите; ваш стан визначається тим, що ви про все це думаєте.
  • Занепокоєння — це звичка, і я її вже надбав.
     

  • Я усвідомив також, що керувати іншими здатна лише та людина, яка вміє відстоювати свою точку зору.
  • Щоб бути цікавим, цікавтеся.
  • Ім'я людини — найсолодший і найважливіший для неї звук будь-якою мовою.
  • Пам'ятайте, що несправедлива критика часто є замаскованим компліментом. Не забувайте, що ніхто ніколи не б'є мертвого собаку.
  • Тепер я розумію, що люди не думають ні про вас, ні про мене, і їх абсолютно не хвилює, що про нас з вами говорять. Вони зайняті лише собою, вони думають тільки про себе перед сніданком, після сніданку і весь час аж до півночі. Їх в тисячу разів більше стурбує власний головний біль, ніж звістка про вашу або мою смерть.

 Здійснено переклад.

Зображення - pinterest.com.

Якщо ви помітили помилку чи неточність, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

 

Умови використання матеріалів сайту

Використання матеріалів можливе лише за умови активного гіперпосилання на UaModna ( див. Правила* ). Для генерації коду посилання натисніть на кнопку

Думки, позиції, уподобання та заклики, опубліковані на нашому сайті, є власністю авторів і можуть не співпадати з поглядами редакції uamodna.com

Як запобігти крадіжкам у магазині
Світ роздрібної торгівлі швидко розвивається, і коли ви керуєте величезною кількістю запасів, безпека стає важливою увагою. Крадіжка, вандалізм та шахрайство — це лише деякі проблеми, з якими стикаються роздрібні магазини щодня.
Читати більше